Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhone 6s -puhelinten sammumisongelma ehkä luultua laajempi

Applen iPhone 6s -puhelimia koskeva sammumisongelma saattaakin olla luultua laajempi, on Apple nyt myöntänyt.

Toistaiseksi ilmeisesti vasta kiinan kielellä julkaistussa lausunnossaan Apple kertoo ongelman saattavan koskettaa myös joitakin iPhone 6s -puhelimia jotka eivät sarjanumeroltaan kuulu vialliseksi tähän asti tiedettyihin valmistuseriin.

Apple avasi reilut kaksi viikkoa sitten korjausohjelman, jossa se vaihtaa viallisista iPhone 6s -puhelimista akun maksutta uuteen. Viime viikolla puolestaan avautui työkalu, jolla oman iPhone 6s:n kuulumisen viallisiin voi sarjanumeron syöttämällä tarkistaa. Apple on myös kertonut akkujen iPhone 6s:n sammumisherkkyyttä kasvattavan vian johtuvan akkujen liian pitkästä altistumisesta ilmalle valmistusvaiheessa.

Applen mukaan myös pieni määrä iPhone 6s -käyttäjiä, joiden puhelimet eivät kuulu tiedettyihin viallisiin eriin, ovat kokeneet puhelintensa yllättäen sammuvan.

Nyt Apple aikookin ensi viikon aikana julkaista ohjelmistopäivityksen, jolla se pyrkii tutkimaan tilanteen keräämällä lisää diagnostiikkatietoa. Applen mukaan kerättävä tieto voi auttaa sitä parantamaan akun suorituskykyyn ja sammuttamiseen liittyvien toimintojen algoritmeja. Jos tällaisten päivitysten nähdään olevan mahdollisia, tullaan ne toimittamaan tulevissa ohjelmistopäivityksissä.