Harkitse ennen kuin lataat päivityksen – iOS 9 voi hidastaa vanhempia iPhoneja

Apple julkaisi uuden iOS 9 -käyttöjärjestelmäversion hiljattain ja se saikin ensimmäisen korjauspäivityksen noin viikon jälkeen. iAppleBytes-niminen YouTube-kanava on tehnyt vertailun, jossa katsastetaan iOS 8.4.1:n ja uuden iOS 9.0.1:n nopeuseroja. Kokonaisuudessaan iOS 9:ää käyttävät laitteet toimivat astetta hitaammin.

iOS 9:ään päivittyvät laitteet.

iAppleBytes teki vertailun iPhone 4s:llä, iPhone 5:llä ja iPhone 5s:llä. iOS 9.0.1:llä toimivat laitteet käynnistyvät huomattavasti hitaammin kuin iOS 8.4.1:llä varustetut laitteet lukuun ottamatta iPhone 5s:ää, joka ei ole paljoa hidastunut. Suurin ero nähdään iPhone 4s:ssä, joka käynnistyy noin 13 sekuntia aiempaa hitaammin.

Käyttöliittymän nopeudessa ei eroja juurikaan ole, mutta jotkut sovellukset käynnistyvät iOS 9.0.1:llä hitaammin. Taas kerran suurimmat erot nähdään iPhone 4s:llä, kun taas iPhone 5s:n kohdalla erot ovat hyvin pieniä.

Joissain tapauksissa iOS 9.0.1 tuo kuitenkin parannusta. Vaikka jotkut animaatiot ovat hidastuneet, Siri toimii aiempaa vikkelämmin ja paremmin. iOS 9.0.1 tuo myös parannusta Wi-Fi -yhteyksien nopeuteen, selviää noin viikon vanhasta testistä, jonka EverythingApplePro julkaisi YouTubessa.

Alta voit katsoa niin iPhone 4s:n, iPhone 5:n kuin iPhone 5s:n vertailuvideot.