Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Instagram testaa erillistä Direct-keskustelusovellusta - Facebookin Messenger-temppu voi toistua

Instagram testaa jo valituissa maissa erillistä keskustelusovellusta nimeltään Direct. Uusi sovellus tuo Instagramista tutut yksityisviestitoiminnot tarjolle omana sovelluksenaan. Se johtaa todennäköisesti myös näiden toimintojen siirtymiseen jatkossa täysin pois Instagram-pääsovelluksesta.

Erillinen Direct-sovellus on toistaiseksi testissä Chilessä, Israelissa, Italiassa, Portugalissa, Turkissa ja Uruguayssa, kertoo The Verge.

Direct on myös haastaja Snapchatille. Uusi sovellus aukeaa suoraan kameranäkymään oletuksena. Instagram on menestyksekkäästi jo aiemmin kopioinut Snapchatin tarinatoiminnon omaan sovellukseensa. Directissä kamerasta voi kuitenkin siirtyä myös kirjoittamaan vain pelkän tekstimuotoisen viestin.

Jos Directin asentaa nyt testimaissa, korvaa se Instagram-pääsovelluksen Direct-osion, joka katoaakin näkyvistä. Instagram näyttääkin suunnittelevan palvelunsa jakamista kahtia, kahdeksi erilliseksi sovellukseksi, kuten myös Instagramin omistaja Facebook aikoinaan lopulta onnistuneesti teki poistaessaan keskustelutoiminnot vuonna 2014 Facebook-pääsovelluksesta ja jatkaen niiden tarjoamista vain erillisessä Facebook Messenger -sovelluksessa.

Toistaiseksi Instagramilla ei kuitenkaan ole aikataulua Direct-sovelluksen maailmanlaajuiselle lanseeraukselle.

Instagram perustelee erillisen sovelluksen tarvetta palvelun parantamisella. Erilaiset toiminnot on yksinkertaisempaa jakaa eri sovelluksiksi kuin ympätä kaikkea yhteen, lienee Instagramilla ajateltu.

Instagram on kertonut sen Direct-yksityisviesteillä olleen huhtikuussa 375 miljoonaa aktiivista käyttäjää.

Erilliseen Direct-sovellukseensa Instagram on rakentunut muun muassa neljä uutta, ainakin toistaiseksi vain sen kautta tarjolla olevaa kamerafiltteriä.

Jos Direct-sovelluksesta tulee Instagram-viestien tulevaisuutta, on Facebookilla jatkossa omistuksessaan jo myös kolme eri viestisovellusta – Facebook Messenger, WhatsApp ja Direct.