Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawei P9:n plussat ja miinukset: Yksi asia vaivaa

Huawein tuore lippulaivapuhelin P9 on nyt ollut runsaan päivän Teknavin ahkerassa testikäytössä. Testilaitteemme, 32 gigan muistilla varustettu malli maksaa Suomessa 549 euroa.

Plussat

Muotoilu. Muotoilun osalta Huawei on onnistunut erinomaisesti. Puhelin on linjakas, tuntuma kädessä on hyvä pyöristettyjen reunojen ansiosta ja laite on melko kevyt, painoltaan 144 grammaa. 5,2 tuuman näyttö on hyvän kokoinen, jotta laitetta voi käyttää myös yhdellä kädellä.

Kamera. P9:ssä käytetään kahta erillistä kameraa, ja lopullinen kuva syntyy niiden ottamien kuvien yhdistelmästä. Aikaisempi kuvavertailumme osoittaa, että puhelin ottaa laadukkaita kuvia myös vähäisessä valaistuksessa.

P9:n taakse on upotettu kaksi kameraa.

Sormenjälkitunnistin. Huawei P9:n sormenjälkitunnistin on erittäin nopea ja se sijaitsee optimaalisessa paikassa. 

P9:n sormenjälkitunnistin on ensiluokkaisen nopea.

Refocus-toiminto. Ominaisuuden avulla valokuvien tarkennuspistettä voi muuttaa vielä kuvan ottamisen jälkeen. Samalla kuvan taustan voi käsitellä sumeaksi, pitäen etualalla olevan kohteen tarkkana.

Muistikorttipaikka. Vaikka Huawei on tehnyt puhelimestaan ohuen, se on saanut pidettyä mukana muistikorttipaikan. Sen avulla tallennustilaa voi kasvattaa 128 gigatavuun.

P9:ssä käytetään Huawein omaa EMUI-käyttöliittymää, joka on erittäin yksinkertainen.

Miinukset

Ei optista kuvanvakaajaa. Huawei perustelee kuvanvakaimen poisjättämistä sillä, että puhelimessa on nopea lasertarkennus. Yhtiön mukaan tarkennus on niin nopea, ettei kuvanvakaajalle ole tarvetta. Eron vakaimella varustettuun puhelimeen huomaa kuitenkin nopeasti, jos valokuva otetaan esimerkiksi kävellessä. P9:llä otettu kuva tärähtää ja kuvasta tulee epätarkka. Tämä on harmittava puute.

Käännöskukkaset. Huawein aikaisempien puhelinten tavoin käyttöjärjestelmässä törmää tämän tästä huonosti suomennettuihin ilmoituksiin. Pieni asia, mutta saattaa häiritä joitakin käyttäjiä.

Käyttöjärjestelmä varauksin. Huawei on onnistunut parantamaan omaa EMUI-käyttöliittymäänsä. Se toimii nyt aikaisempaa nopeammin ja ikoneita on uudistettu. Käyttöjärjestelmää on viety asteen enemmän iOS:n suuntaan, sillä se on erittäin yksinkertainen, joidenkin Android-käyttäjien makuun ehkä turhankin yksinkertainen.