Kännykkäpomo: Kuukausittaiset tietoturvapäivitykset epärealistisia

Laitevalmistajien omat Android-versiot aiheuttavat usein hitaan päivitystahdin, kun Googlen tekemät muutokset täytyy työstää erikseen muokattuun käyttöjärjestelmään. Tietoturvan kannalta kyseessä voi olla suurikin ongelma, minkä vuoksi useat valmistajat ovat luvanneet tuoda uudet turvapäivitykset laitteisiin joka kuukausi. HTC:n mukaan kyseinen tahti ei kuitenkaan todennäköisesti onnistu.

HTC American puheenjohtaja Jason Mackenzieltä kysyttiin viime viikolla Twitterissä, miksi yhtiö ei ole lähtenyt muiden valmistajien mukana takaamaan säännöllisiä turvapäivityksiä. Mackenzien mukaan HTC pyrkii samaan kuukausitahtiin. Samalla hän kuitenkin kommentoi, että moisen takaaminen on epärealistista kenelle tahansa.

Aiemmin Samsung, Google ja LG ovat luvanneet paikata tietoturva-aukkoja joka kuukausi. Suurin vaikuttaja tähän ryhdistäytymiseen lienee ollut Stagefright-haavoittuvuus, jonka nopeasta paikkaamisesta tuli kesän jälkeen erityisen tärkeää.

Tietoturva kehittyy alati kriittisemmäksi huolenaiheeksi, kun mobiililaitteiden käyttötavat laajenevat ja käyttöaste kasvaa. Onkin toivottavaa, että aktiivisista tietoturvapäivityksistä tulee yleinen ja ennen kaikkea pitävä käytäntö.

@bkerensa @htc 3. We will push for them, but unrealistic for anyone to say guaranteed every month

— Jason Mackenzie (@JasonMacHTC) 3. lokakuuta 2015