Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vuoto: Googlen uusien huippupuhelinten nimet selvillä?

Googlen uusimpia Nexus-puhelimia odotellaan saapuviksi syksyn aikana, ja tänä vuonna Android-jättiläisen odotetaan julkaisevan peräti kaksi puhelinta. Huhujen perusteella laitteista pienemmän valmistaa LG, kun taas isomman tuotannosta vastaa Huawei. Nyt uusi juoru valottaa laitteiden nimeämistä.

Huawein valmistama Nexus 6P vuotokuvissa.

Viime vuosina on vakiintunut, että Nexus-laitteet nimetään yksinkertaisesti numeroilla, jotka samalla kertovat laitteen näytön koon. Toissavuotinen Nexus 5 oli LG:n valmistama ja nimensä mukaisesti varustettu noin viisituumaisella näytöllä, kun taas viime vuonna Motorola valmisti Nexus 6:n, jonka näytön koko oli hieman vajaat kuusi tuumaa. Kun huhuissa on kerrottu, että LG olisi jälleen valmistamassa noin viisituumaisella näytöllä varustettua laitetta,on laitteen nimen arveltu olevan Nexus 5 (2015), ja vastaavasti Huawein valmistama isompi laite olis nimeltään Nexus 6 (2015). Nyt Droid Life -sivusto kuitenkin raportoi, että pienemmän laitteen nimi olisikin itse asiassa Nexus 5X ja isomman laitteen nimeksi kerrotaanNexus 6P. Kirjainten merkityksistä ei ole tietoa, mutta ainakin ne auttaisivat erottamaan laitteet edeltäjistään.

Huhujen mukaan Nexus 5X käyttäisi 5,2-tuumaista Full HD -näyttöä ja Snapdragon 808 -suoritinta, kun taas Nexus 6P saisi enemmän pikseleitä ja ruutia 5,7-tuumaisen QHD-näytön ja Snapdragon 810 -suorittimen muodossa.

Googlen on huhuttu julkaisevan uudet Nexus-laitteet 29. syyskuuta.