Google varmisti: VR-lasit ja -ohjain tulossa

Lukuisten Google I/O -konferenssin paljastusten joukossa oli myös Googlen oma, osaksi uutta Androidia kasvava virtuaalitodellisuusalusta. Daydreamin ympärille kehitetään myös VR-laseja ja -ohjaimia, jollaiset Google tulee valmistamaan itsekin.

Daydream on Android N:stä löytyvä ohjelmistoalusta, joka vie Android-laitteiden tarjoamia virtuaalikokemuksia hieman nykyistä pidemmälle. Luvassa on erillinen VR-tila, joka muokkaa mobiililaitteen toimintaa ja näkymiä monin tavoin yhtenäisen virtuaalitodellisuuskokemuksen takaamiseksi.

Google Daydream -mallilasit ja -ohjain.

Ohjelmistopuolen kumppaniksi tullaan kehittämään yhteensopivat VR-lasit ja langaton ohjain. Google on suunnitellut laitteista referenssimallit, joiden pohjalta muut laitekehittäjät voivat luoda Daydream-laitteistoa.

Nyt Google on kuitenkin varmistanut, että se tulee valmistamaan ja myymään Daydream-silmikkoja ja -ohjaimia myös itse. Android Beatin mukaan asiasta tiedotti Googlen VR-osaston johtaja Clay Bavor Daydreamin ensimmäisen esittelyn jälkeen järjestetyssä tilaisuudessa.

Uusien kokemusten saapumista markkinoille joudutaan kuitenkin odottamaan vielä joitakin kuukausia. Daydreamin virallisen julkaisun on määrä tapahtua ensi syksynä.