Ensimmäisenä älypuhelimena ikinä - Galaxy S8 sisältää tuen Bluetooth 5:lle

Samsungin juuri esittelemät uudet Galaxy S8 ja Galaxy S8+ ovat markkinoiden ensimmäiset Bluetooth 5.0 -tuella varustetut älypuhelimet. Viime vuoden lopulla valmistunut Bluetooth 5.0 -määrittely seuraa kaksi vuotta vanhempaa Bluetooth 4.2 -määrittelyä ja tarjoaa tuplasti nopeutta sekä nelinkertaisen kantomatkan.

Bluetoothin nopeus yltää nyt enimmillään kahteen megabittiin sekunnissa, mutta vähemmällä vauhdilla on saavutettavissa edelleen myös pienempi virrankulutus. Versionumerossa ei myöskään enää ole erillistä LE- eli Low Energy -merkintää, sillä vähävirtainen LE-määrittely sisältyy Bluetooth 5.0:aan oletuksena.

Teknisten muutosten myötä Bluetooth 5:n kanssa odotettavissa on myös vähemmän häiriöitä muiden 2,4 gigahertsin taajuudella toimivien yhteyksien kanssa.

Bluetoothin uusi versio sisältää muitakin uudistuksia, jotka liittyvät muun muassa yhteyksittömiin palveluihin kuten sijaintitietoihin sekä navigaatioon. Nämä koskevat esimerkiksi niin sanottuja Bluetooth-majakoita (beacons), joiden avulla voidaan toteuttaa muun muassa paikannusta sisätiloissa tai viestien jakoa niiden läheisyydessä oleville laitteille, sekä muihin Bluetooth-toimintoihin, joita käytetään ilman tai ennen laitteiden parittamista.

Huomioitavaa tietysti on, että hyöty Bluetooth 5:stä saadaan, kun myös paritettava laite tukee uusinta versiota. Bluetooth 5.0 on taaksepäin yhteensopiva aiempien versioiden kanssa, eli esimerkiksi Bluetooth 4.0:aa tukeviin kaiuttimiin tai kuulokkeisiin Galaxy S8 yhdistyy aivan samaan tapaan kuin edeltäjänsäkin.