Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung-uutuuden virransäästötila alentaa näytön tarkkuutta

Samsungin uusi Galaxy Note7 sisältää mielenkiintoisen virransäästötilan, joka ikään kuin alentaa laitteen näytön tarkkuutta. Tarkalleen ottaen näytön fyysinen resoluutio ei tietenkään muutu, mutta sisältöä näytölle voidaan tuottaa alhaisemmalla tarkkuudella, jolloin laitteisto kuluttaa vähemmän virtaa.

Note7:n virransäästötila sisältää kolme eri asentoa, eli se voi olla poissa käytöstä, keskiasetuksella tai maksimiasetuksella. Käyttäjä voi muokata asetuksia tarkemminkin, mutta oletuksena keskiasetus pudottaa näytölle tuotettavan sisällön tarkkuuden QHD-tasolta Full HD -tasolle (1920 x 1080 pikseliä), vähentää näytön kirkkautta, rajoittaa laitteiston suorituskykyä ja vähentää järjestelmän omia animaatioita.

Mikäli virtaa täytyy säästää vielä hanakammin, voi käyttää maksimiasetusta, jolloin näytölle piirtyy sisältöä enää HD-tarkkuudella (1280 x 720 pikseliä), näytön maksimikirkkaus rajautuu 80 prosenttiin ja esimerkiksi taustalla tapahtuva verkkoliikenne estetään.

Samsungin mukaan virransäästötila voi joissain tapauksissa lisätä puhelimen käyttöaikaa jopa 35 tuntia. Tällä on eittämättä vaikutusta kuitenkin myös laitteen suorituskykyyn ja käytön miellyttävyyteen.

Älypuhelimien näyttöjen tarkkuudet ovat viime vuosina nousseet kovaa vauhtia, ja tarkempi näyttö vaatii aina enemmän suorituskykyä ja näin myös virtaa järjestelmäpiiriltä. Samsungin virransäästöratkaisu on tiettävästi ensimmäinen, jossa käyttäjä voi itsevaikuttaa näytöllä näkyvän materiaalin tarkkuuteen. Aiemmin esimerkiksi Sony Xperia Z5 Premium sisälsi 4K-tarkkuuden näytön, mutta peruskäytössä kaikki sisältö sen näytölle piirtyi Full HD -tarkkuudella, jottei laitteen järjestelmäpiiri kuumenisi liikaa tai söisi aivan holtittomasti virtaa.