Galaxy Note 7 ei ole ainoa: Myös nämä puhelinmallit ovat syttyneet tuleen

Tulipaloista kärsineen Galaxy Note 7:n vetäminen maailmanlaajuisesti pois myynnistä on harvinaista, mutta älypuhelimen syttyminen tuleen ei ole uutta. Yleensä kyse on kuitenkin yksittäistapauksesta. Vain aniharvoin valmistaja on reagoinut tapauksiin vetämällä laitteita pois myynnistä.

Viimeisin tapaus sattui Apple iPhone 6 Plus -mallille Yhdysvalloissa. Laite oli kytketty valmistajan alkuperäislaturiin, kun se alkoi pitää outoa ääntä ja syttyi lopulta tuleen. Puhelimesta nousi mustaa savua ja se vahingoitti läheisiä esineitä.

Samainen puhelinmalli syttyi tuleen Hongkongissa viime vuoden kesällä. Aamulla puhelimen käyttäjä heräsi voimakkaaseen pamaukseen. Pian puhelimesta alkoi nousta savua. Räjähdys irrotti puhelimen näytön ja kuumensi muoviosat sulamispisteeseen.

Ongelmia on raportoitu myös Applen uusimmassa iPhone 7 Plussassa. Reddit-palvelussa on julkaistu käyttäjän kuvia, joissa näkyy räjähtänyt puhelin. Laite oli tullut kärähtäneenä jo myyntipakkauksessa.

Älypuhelinten syttymisten taustalla on useimmiten kolmannen osapuolen valmistama laturi tai virheellinen akku. Yleensä ongelmilta vältytään käyttämällä valmistajan omaa laturia ja latausjohtoa. Ongelmia voi kuitenkin sattua myös niiden kanssa.

Ylikuumenemisilta eivät välttyneet Nokiankaan puhelimet takavuosina. Vuonna 2005 joensuulainen nainen pelästyi pahanpäiväisesti, kun Nokia 3310 -matkapuhelin aiheutti asunnossa kaksi pientä tulipaloa.

Puhelin oli ollut latautumassa, kun se pamahti yhtäkkiä puolenyön aikaan. Puhelimen osat olivat sinkoilleet pitkin asuntoa.

Lue myös: Galaxy Note 7 vedetään pois myynnistä maailmanlaajuisesti