Fitbit uudisti aktiivisuusrannekkeitaan – tällaisia ovat Charge 2 ja Flex 2

Fitbit on esitellyt uudet Charge 2- ja Flex 2 -aktiivisuusrannekkeet. Charge 2 on perusteellisesti uudistettu seuraaja vanhoille Charge- ja Charge HR -malleille. Pieni Flex 2 on seuraaja yli kolme vuotta vanhalle Flexille ja se mahdollistaa jopa uintiharjoitusten seurannan.

Charge 2:n näkyvin uudistus on sen iso näyttö. Siinä missä aiemmissa Charge- ja Charge HR -malleissa näyttö oli vain pieni kaistale, Charge 2 on varustettu isolla näytöllä, jolle mahtuu vaikkapa kellotaulu viisareineen.

Charge 2 on yhdistettävissä älypuhelimeen, jolloin se ilmoittaa saapuvista viesteistä ja puheluista, mutta se tarjoaa myös entistä laajemmin ominaisuuksia kuntoilun seurantaan. Rannekkeessa on sisäänrakennettuna pulssimittaus ja sitä kautta jatkuva sydämen sykeseuranta, jonka perusteella laite voi laskea esimerkiksi kuntoilijan hapenottokyvyn ja antaa kuvan sydämen kuntotasosta. Lisäksi Charge 2 tarjoaa muun muassa hengitysharjoituksia. Sijainnin seuranta tapahtuu älypuhelimen GPS:n avulla.

Fitbit Charge 2.

Charge 2:n helposti vaihdettavat rannekeosat tarjoavat uutta ilmettä eri värein ja tekstuurein ja akkukestoa laitteelle luvataan yhdellä latauksella jopa viisi päivää. Laitteen hinnat alkavat 159,95 eurosta.

Flex 2 on pienen pieni aktiivisuusseurantalaite, joka tarkkailee käyttäjän askeleita, kuljettuja matkoja ja aktiivista liikkeelläoloa ja voi niiden perusteella, yhdessä Fitbitin älypuhelinsovelluksen kanssa, esimerkiksi laskea poltettujen kaloreiden määrän. Sen viisi LED-valoa kertovat treenitavoitteiden saavuttamisesta ja ilmoittavat myös puhelimeen saapuvista viesteistä ja puheluista.

Flex 2 on vedenkestävä, joten sitä voi käyttää myös uintiharjoitusten seurantaan. Itse seurantalaite Flex 2:ssa on hyvin pieni, ja tavanomaisen kapean muovirannekkeen sijaan sen voi pukea korun tavoin vaikkapa kultaiseen rannerenkaaseen tai kaulakoruun sovitettuna.

Flex 2:lle luvataan yhdellä latauksella viiden päivän akkukesto. Sen hinnat alkavat 99,95 eurosta.

Fitbit Flex 2.