Facebook yhdistää Messenger-päivän ja Facebook Stories -tarinat – ja tuo ne ryhmiin ja tapahtumiin

Facebook on kertonut muutoksista 24 tuntia julkaisunsa jälkeen esillä pysyvien tarinajulkaisuihin Facebook- ja Messenger-sovelluksissaan.

Jatkossa Facebook-pääsovelluksessa ja Messengerissä näkyvät tarinat ovat yhtä, ja erillinen Messenger-päivä-ominaisuus poistuu. Facebookissa jaetut tarinat näkyvät myös Messengerissa – ja toisin päin samoin.

Facebook Stories -tarinat yhdistyvät Messenger-päivän kanssa.
Facebook Stories -tarinat yhdistyvät Messenger-päivän kanssa.

Facebookin sovelluksista vastaavat kuva- ja videotarinat löytyvät myös Instagramista (Stories) sekä WhatsAppista (Tila), mutta ne säilyvät ainakin toistaiseksi erillisinä Facebookin tarinoista. Tosin jo aiemmin on testattu ja pikku hiljaa tuotu laajemmin saataville mahdollisuus erikseen jakaa Instagram Stories -julkaisuja myös Facebookiin – ja näin jatkossa myös Messengeriin.

Messenger-päivän Facebook Storiesilla korvaamisen lisäksi avaamisen jälkeen tuhoutuvat Facebook Direct -viestit korvautuvat jatkossa Messengerin kautta kulkevilla tavallisilla vastauksilla sekä kuvaviesteillä. Ainakin toistaiseksi Facebook-sovelluksista poistuu Directin väistymisen mukana tuhoutuvien viestien mahdollisuus.

Facebookin ja Messengerin tarinoiden yhdistämisen ohella Facebook tuo tarinat käyttöön myös ryhmissä ja tapahtumissa. Niissä ryhmän jäsenet tai tapahtuman osallistujat voivat jatkossa julkaista sisältöä ryhmän tai tapahtuman yhteiseen tarinaan. Ylläpitäjät hyväksyvät osaksi tarinaa pääsevät julkaisut.

Facebook on kertonut Instagramin ja WhatsAppin tarinatoiminnoilla olevan kummallakin erikseen yli 300 miljoonaa käyttäjää, ja nyt Facebookin ja Messengerin tarinoiden yhdistämisellä sekä uusilla ryhmä- ja tapahtumatarinoilla Facebook pyrkii kasvattamaan tarinajulkaisujen suosiota myös näissä sovelluksissa.