Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Ex-OnePlus-pomo Carl Pein Nothing-yritys sai Qualcommin kumppanikseen - keräsi myös 50 miljoonaa dollaria lisää rahoitusta

Nothingin alkutaival on ollut menestyksekäs.

OnePlussan perustajajäsenenä tunnetun Carl Pein uusi yritys Nothing on kertonut tänään uudesta kumppanuudesta Qualcommin kanssa sekä 50 miljoonan dollarin lisärahoituksesta.

Carl Pei jätti OnePlussan syksyllä 2020 ja perusti sittemmin oman Nothing-yrityksensä, joka julkisti ensimmäisen tuotteensa, täyslangattomat ear (1) -nappikuulokkeet, heinäkuun lopulla. Kuulokkeista on tullut hitti ja syyskuun loppuun mennessä niitä oli jo toimitettu jo yli 100 000 kappaletta.

ear (1) -kuulokkeet eivät ole jäämässä Nothingin ainoaksi lähiaikojen tuotteeksi, vaan jo aiemman ilmoituksen mukaan tämän vuoden aikana erilaisia tuotteita Nothingilta pitäisi tulla jo useampiakin, eivätkä kaikki edes rajoitu äänentoistoon, vaan Nothingin suunnitelmat ovat jo laajemmat.

Carl Pei.

Carl Pei.

”Rakennamme älykkäiden laitteiden ekosysteemiä”, kommentoi Carl Pei aiemmin Bloombergin haastattelussa. ”Aloitamme yksinkertaisemmilla tuotteilla, langattomilla nappikuulokkeilla. Meillä tulee olemaan useampia tuotteita läpi vuoden, ei vain audiotuotteita, ja ajan myötä haluamme rakentaa yhteistoimintaa näiden laitteiden välille.”

”Missiomme on poistaa esteet ihmisten ja teknologian väliltä luodaksemme saumattoman digitaalisen tulevaisuuden, joka näyttää, elää ja tuntuu kuin ei miltään (nothing)”, Pei myös totesi aiemmin Nothingin tavoitteista.

Uuden Qualcomm-kumppanuuden myötä Nothing tulee käyttämään tulevissa tuotteissaan sen Snapdragon-alustan tuotteita. Tämä ei kuitenkaan tarkoita suoraan välttämättä älypuhelimia, sillä Snapdragon-brändin alla on muihinkin laitteisiin suunnattuja ratkaisuja kuin älypuhelimista tuttuja Snapdragon-järjestelmäpiirejä. Nothing saattaa hyödyntää esimerkiksi Qualcommin piirejä tulevissa äänentoistolaitteissaan, jotka voivat olla Snapdragon Sound -määrittelyn mukaisia. Toki mitenkään poissuljettua Nothingin mukaantulo myös älypuhelinmarkkinoille ei ole.

Samalla Nothing tiedotti tänään 50 miljoonan dollarin lisärahoituksesta Series A -rahoituskierroksen laajennuksena strategisilta ja yksityisiltä sijoittajilta. Yhteensä Nothing on nyt toistaiseksi nostanut rahoitusta lähemmäs 74 miljoonaa dollaria, eli noin 64 miljoonaa euroa. Uutta rahoitusta käytetään tutkimukseen ja tuotekehitykseen uusiin tuotekategorioihin laajentumiseksi.

Nothing ear (1) -kuulokkeet latauskotelossaan.
Nothing ear (1) -kuulokkeet latauskotelossaan.

”Ensimmäisen tuotteemme, ear (1):n, menestyksekäs lanseeraus todisti, että uudelle haastajabrändille on mahdollisuuksia tulla mukaan ja mullistaa samanlaisuuden massa. Käyttäjät ansaitsevat parempia tuotteita, jotka ovat yksinkertaisempia käyttää, helposti saavutettavissa, mutta näyttävät upeilta. Saumattomat yhteydet ovat keskeisiä visiollemme tulevaisuudesta ilman esteitä ihmisten ja teknologian välillä. Odotamme innolla työskentelyä Qualcomm Technologiesin ja strategisten sijoittajien kanssa saavuttaaksemme Nothingin kasvun seuraavan vaiheen”, kommentoi Nothingin perustaja ja toimitusjohtaja Carl Pei.

”Olemme innoissamme auttamassa Nothingia herättämään henkiin sen suuresti odotetun ekosysteemin teknologiatuotteita. Yhdistämällä Snapdragon-mobiilialustojen suorituskyvyn ja tehokkuuden 5G-yhteyksiin useissa erilaisissa laitekategorioissa, tuemme kehitystä innovatiivisissa tuotteissa, jotka on tarkoitettu hyödyttämään kuluttajia ja tarjoamaan rikkaampia, mukaansatempaavampia kokemuksia”, kommentoi Qualcommin Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueen johtaja Enrico Salvatori.

Carl Pei paljasti lokakuussa perustetun yrityksen Nothing-brändin 27. tammikuuta. Päämajaansa yritys pitää Lontoossa. Nothing on myös järjestänyt 1,5 miljoonan dollarin joukkorahoituskierroksen, jonka kysyntä ylitti selvästi tarjonnan. Joukkorahoitus toteutettiin samalla hinnalla, jolla Googlen rinnalla toimiva sijoitusyhtiö GV sijoitti yritykseen 15 miljoonaa dollaria. Lisäksi enkelisijoittajina yritykseen ovat sijoittaneet yhteensä 7 miljoonaa dollaria iPodin keksijänä Applella ja sittemmin Googlelle myydyn Nestin perustajana tunnettu Tony Fadell, Redditin toimitusjohtaja Steve Huffman, Twitchin perustaja Kevin Lin ja Product Huntin toimitusjohtaja Josh Buckley sekä tubettaja Casey Neistat.