Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Ensituntuma: Galaxy S6 Edge on aimo harppaus parempaan

Teknavi tutustui tuoreeltaan Samsungin uutuuspuhelimeen. Puhelimesta jäi myönteinen vaikutelma.

Samsung lunasti yleisön odotukset Barcelonan julkistustilaisuudessaan. Uusi Galaxy S6 on laadukkaan näköinen ja tuntuinen älypuhelin, joka on selkeä harppaus parempaan edellisestä Galaxy S5:stä.

​

Kädessä puhelin tuntuu erittäin jämäkältä. Edellisistä versioista tuttu muovinen natina on poissa. Galaxy S6 näyttääkin luonnossa paljon paremmalta kuin kuvissa, jotka antavat ymmärtää, ettei Samsung olisi tehnyt muotoilullisesti suuria muutoksia.

 

Julkaisu käyttäjältä Teknavi.

S6 Edge on kiinnostava uutuus. Ikävä kyllä, sivunäytöille on vielä vähän käyttötarkoituksia. Näytölle saa näkymään kellon tai sen voi ohjelmoida ilmoittamaan väreillä saapuvasta puhelusta. Tällöin käyttäjä voi päätellä väristä sen, kuka soittaa, eikä puhelinta tarvitse kääntää näyttöpuoli ylöspäin.

Vaikuttaakin siltä, että Edge sopii niille, jotka haluavat erottautua joukosta. Perus-S6 on kädessä jopa paremman tuntuinen, koska käyttäjän ei tarvitse miettiä, miten hän reunanäyttöä käyttää.

​

Galaxy S6:n kamera on vakuuttava, ainakin nopeudessa. Kuvan ottaminen käy selvästi nopeammin kuin edeltäjässä. Lisäksi etukameran valovoimaa on parannettu. Selfien ottaminen onnistuu kätevästi painamalla takakuoressa olevaa sykesensoria.

Galaxy S6:n näyttö ansaitsee erityismaininnan. Laitteessa on yli 70 prosenttia enemmän pikseleitä kuin edellisessä versiossa.

Galaxy S5:een verrattuna erona on myös kaiuttimien sijoittaminen laitteen alareunaan.