Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suojakotelo, joka muuntaa iPhonen Android-puhelimeksi

Tendigi-kehitysstudion teknologiajohtaja Nick Lee on tullut monille tunnetuksi useista erikoisista ohjelmistoprojekteistaan. Aiemmin Lee on muun muassa asentanut Apple Watch -älykelloon Mac OS- ja Windows 95 -käyttöjärjestelmät. Tällä kertaa työn alle on otettu suojakotelo, joka tuo Android-käyttöjärjestelmän iPhonen ruudulle.

Idean muodostuttua Lee päätti ensin kokeilla sen toimivuutta. Työkaluiksi valikoitui iPhonen lisäksi Nexus 5, jonka ruudun sisältö saatiin siirrettyä Applen puhelimen näytölle hieman koodaustaituruutta käyttäen.

Projektin ensimmäinen testivaihe.

 

Tämän jälkeen oli aika rakentaa kotelo, joka hoitaisi lopullisessa kokonaisuudessa Android-laitteen virkaa. Lee työsti olemassa olevan iPhone 6 Plus -kotelon pohjalta oman mallinsa ja 3D-tulosti sen. Kotelon takaa löytyvään kookkaaseen lisäosioon piilotettiin muun muassa Android-kehityspiiri ja akku. Lopulliseen versioon lisättiin myös liitännät muistikortille sekä HDMI- ja USB-kaapeleille.

Alle liitetyltä videolta voit nähdä iPhone-Android-kotelon toiminnassa. Leen blogikirjoituksen avulla taas pääset sukeltamaan syvemmälle prosessin teknisiin haasteisiin. Lopputulos ei tietenkään ole mitenkään siro tai käytännöllinen, mutta tekee pohjimmiltaan sen mitä lupaa. Pääasia Leen ja Tendigin vapaa-ajan projekteissa onkin hauskanpito ja uusien erikoisten yhdistelmien luominen.