Älykellomarkkinoille tulossa uusi vaihtoehto: Asteroid Watch

Ensimmäinen Asteroid OS -pohjainen älykello on julkistettu, ja se kantaa nimeä Connect Watch.

Asteroid OS on raikas vaihtoehto Googlen Android Wear -käyttöjärjestelmälle. Molemmat pohjautuvat älypuhelin-Androidin tavoin Linux-kerneliin, mutta Asteroid OS:n käyttöliittymä on erilainen.

Uudessa Connect Watchissa on 1,39-tuumainen AMOLED-näyttö, jonka resoluutio on 400×400 pikseliä. Mielenkiintoisena lisänä kelloon on mahdutettu myös 2 megapikselin kamera, joka kykenee nauhoittamaan 720p-tarkkuuden HD-videota. Laitteesta julkaistaan kaksi versiota, joissa molemmissa on sama 1,39 gigahertsin MediaTek-järjestelmäpiiri. Muistivaihtoehtoja Connect Watch tarjoaa kaksi: 4 gigatavua tallennustilaa 512 megabitin RAM-muistilla ja parempi, molemmat muistit tuplaava versio.

Connect Watchissa on paikka nanokokoiselle SIM-kortille, joten sitä ei välttämättä tarvitse liittää puhelimeen, joskin sekin on toki mahdollista. Kellolla voi soittaa myös puheluita, ja se tarjoaa yhdellä latauksella noin neljä päivää käyttöaikaa.

Lisäksi uutuus mittaa käyttäjänsä sykkeen ja sisältää esiasennettuna esimerkiksi sekuntikellon ja sovelluskaupan. On kuitenkin huomioitava, että Asteroid OS:n kauppa on vielä tätä nykyä jokseenkin tyhjä.

Tarkkaa julkaisupäivää tai hintaa uudelle laitteelle ei vielä tiedetä, mutta ennakkotilaukset alkavat Euroopassa piakkoin. Tiedossa on myös, että laitteen saa itselleen joukkorahoituspalvelu Ululen kautta.