Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Elisan 5G-verkko toimii nyt jo yli 200 paikkakunnalla ympäri Suomea - laajeni viimeisimpänä Kaskisiin, Kaustiselle, Kruunupyyhyn sekä Soiniin

Elisan 5G-verkko on laajentunut saataville jo yli 200 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Viimeisimpänä Elisan 5G-verkko on avautunut länsirannikolla Kaskisiin, Kaustiselle, Kruunupyyhyn sekä Soiniin. Elisan mukaan 5G-verkko laajenee nyt vauhdilla maaseutumaisiin kuntiin, joissa käyttäjät ovat perinteisesti suosineet mobiiliverkon yhteyksiä myös kodin yhteytenä.

Yhteensä Elisan 5G-verkko on nyt saatavilla 201 paikkakunnalla Suomessa ja kattaa yli 80 prosenttia suomalaisten asuinpaikoista.

Kaskisissa 5G-verkko palvelee ensimmäisenä keskustan alueella, Kaustisella muun muassa Puhkionkallion, Uusitalon ja Huntuksen alueilla ja Soinissa Myllykylän, Sauran ja keskustan alueilla. Kruunupyyssä 5G on ensimmäisenä saatavilla Krintilän ja Kyrönkosken seudulla.

”Seudun asukkaille on erinomainen asia, että Elisan 5G-verkko jatkaa aktiivista laajentumistaan Pohjanmaalla. Mobiiliverkolla on perinteisesti ollut iso rooli pienemmissä kunnissa ja maaseudulla, joissa mobiiliverkon yhteys on usein ykkösvalinta kodin laajakaistayhteydeksi. Nyt 5G-verkko tarjoaa entistä nopeammat ja luotettavammat yhteydet niin puhelimeen kuin kotiinkin”, Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Niklas Granholm kertoo.

5G-verkon laajeneminen yli 200 paikkakunnalle on kestänyt reilut neljä vuotta.

”5G-verkon rakentaminen on edennyt suunnitelmiemme mukaisesti. Suomen kattavin 5G-verkko yltää nyt jo yli 200 paikkakunnalle ja kattaa yli 80 % suomalaisten asuinpaikoista. Olemme iloisia myös siitä, miten nopeasti asiakkaat ovat ottaneet 5G:n käyttöön – uuden sukupolven mobiiliverkko on vastannut asiakkaidemme lisääntyviin tarpeisiin erittäin hyvin”, Rajamäki toteaa.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat, jopa moninkertaisesti jo 4G:tä nopeammat mobiiliyhteydet. Lisäksi 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän ja verkon viive voi laskea entistä matalammalle tasolle.

Tarkemmin Elisan 5G-kuuluvuusalueisiin voi tutustua sen sivuilla.

5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. Elisa myy 5G-liittymiä 300, 600 ja 1000 Mbit/s -nopeuksilla.

5G:n voi hankkia mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden korvaajana ulkoasennuksella kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä.