Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Ei vain musiikin kuunteluun – Here One -älykuulokkeet vaikuttavat siihen, miten kuulet maailman ympärilläsi

Doppler Labs on aloittanut ennakkomyynnin sen varsin villiltä vaikuttaville Here One -älykuulokkeille. Nämä langattomat kuulokkeet kykenevät paljon muuhunkin kuin vain musiikin soittamiseen.

Here One -kuulokkeet ovat aidosti langattomat kuulokkeet, jotka älypuhelimeen yhdistettyinä voivat esimerkiksi soittaa musiikkia ja vastaanottaa puheluja. Lisäksi ne kuuntelevat ympäristön ääniä ja käyttäjän tarpeiden mukaan ympäröivän maailman ääniä voidaan vaimentaa, korostaa tai muokata. Lisäksi niissä on tuki Googlen Now- ja Applen Siri-ääniohjauksille.

Doppler Labsin kuulokkeilla voi esimerkiksi kuunnella musiikkia samalla kun ajaa työmatkaa polkupyörällä ja kuulla silti myös liikenteen äänet. Vastaavasti vaikkapa epämiellyttäviä liikenteen ääniä tai itkevien lasten ääniä voidaan vaientaa, mutta kaverin kanssa jutustelu sujuu mukavasti. Doppler Labs ei kerro tarkemmin, minkälaista tekniikkaa kuulokkeet sisältävät, mutta niihin sisältyy useampia suunnattuja mikrofoneja, jotka tunnistavat, mistä suunnista eri äänet kuuluvat.

Here One -kuulokkeet ovat riippuvaiset älypuhelimesta, johon ne yhdistetään langattomasti, eivätkä älykuulokkeet ole myöskään varsinaisesti halvat. Yhdysvaltojen asukkaat voivat nyt ennakkotilata kuulokkeet 299 dollarin, eli noin 270 euron hintaan, ja toimitukset alkavat marraskuussa. Kansainvälisille markkinoille ennakkomyynti alkaa syksyn aikana.