Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Yllättääkö HTC huippupuhelimella? Julkistus ensi viikolla

HTC:n kohdalla loppuvuoden puhutuin laiteuutuus lienee One A9, toiselta nimeltään Aero. Puhelimesta on saatu vuototietoja tasaiseen tahtiin ja nyt julkistus on viimein lähellä. HTC on nimittäin ilmoittanut pitävänsä lehdistötilaisuuden ensi viikolla.

HTC USA ilmoitti Twitterissä, että yhtiö järjestää seuraavan julkistustilaisuutensa 20. lokakuuta New Yorkissa. Ilmoituksen tukena on lyhyt, mutta eeppinen videoklippi. Tapahtuman alkamisajankohta on kello 12 sikäläistä aikaa, eli Suomessa julkistuksista päästään nauttimaan vasta illalla. HTC:n mukaan tapahtumassa esitellään ”Onen seuraava evoluutio”. Tällä hetkellä vaikuttaa hyvin varmalta, että kyseessä on nimenomaan One A9.

Oletettu One A9 @OnLeaksin jakamassa vuotokuvassa

Epävarmaksi sen sijaan jäävät laitteen tekniset tiedot. Jo pidemmän aikaa One A9:n on uskottu olevan enemmän keskiluokan laite, joka sisältää esimerkiksi Snapdragon 617 -järjestelmäpiirin, kahden gigatavun RAM-muistin ja 16 gigatavua tallennustilaa. Näytön pitäisi tässä tapauksessa olla noin viisituumainen ja tarkkuudeltaan 1920 x 1080 pikseliä.

Viime viikolla kuulimme kuitenkin myös raportteja, joiden mukaan HTC saattaa yllättää uudella huippupuhelimella. Tiedoiksi mainittiin muun muassa tarkka QHD-näyttö, Snapdragon 810 -piiri ja neljän gigatavun RAM-muisti. Näiden ominaisuuksien toteutuminen on kuitenkin toistaiseksi erityisen epävarmaa.

Tietovuotojen lisäksi julkisuudessa on nähty monia kuvia One A9:stä. Viimeisin kuvavuoto esitteli laitteen iPhonemaista ulkomuotoa useista eri näkökulmista. Designin ja tekniikan yksityiskohtien pitäisi varmistua lopullisesti ensi viikolla.

The next evolution of the One. See it10.20.2015 at 9am PST/12pm EST: http://t.co/CnK7R0CmPB #BeBrilliant https://t.co/uM5GoJawr9

— HTC USA (@HTCUSA) 13. lokakuuta 2015