Digikukkia äidille – Facebook testaa hetkellisiä reaktioita

Facebook-julkaisuihin voi nykyisin reagoida monilla tavoilla pelkän tykkäämisen lisäksi. Uusi ominaisuus ei kuitenkaan näytä olevan valmis, vaan se saattaa laajentua jatkossa vain hetken saatavilla olevilla reaktioilla.

Helmikuussa Facebook lanseerasi reaktio-ominaisuuden. Palvelussa on jo pidempään voinut tykätä julkaisuista, mutta uudistuksen jälkeen valikoimaan lisättiin peukun rinnalle viisi muuta ikonia. Merkitykset näiden takana ovat "ihastu", "haha", "vau", "surullinen" ja "vihainen”.

The Vergen mukaan Facebook testaa parhaillaan rajatun ajan saatavilla olevia reaktioita. Yllä mainittua valikoimaa voivat siis jatkossa värittää juhlapäiviin tai muihin teemoihin liittyvät reaktiot. Nyt kokeilussa on kukkakuvalla merkattu reaktio lähestyvän äitienpäivän kunniaksi.

Väliaikaiset reaktiot katoavat luonnollisesti saatavilta tietyn ajan kuluttua, mutta jo annettujen reaktioiden on määrä jäädä koristamaan julkaisuja. Uudistus kuulostaa itse asiassa varsin hauskalta tavalta tuoda persoonaa ja vaihtelua Facebook-tuttavien kanssa viestimiseen. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan ole varmaa, saapuvatko väliaikaiset reaktiot kaikille markkinoille tai lainkaan osaksi palvelua. Jonkinlaista varmistusta saadaan sunnuntaina, jos kukkareaktioita alkaa näkymään palvelussa.

Äitienpäivää voi mahdollisesti juhlistaa Facebookissa kukkareaktiolla