Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suomessa kohua herättänyt Turing tuomassa uuden puhelimensa myyntiin tänä vuonna - tällainen se on

Paljon kohua erityisesti Suomessa historiansa aikana herättänyt Turing Robotic Industries valmistautuu tuomaan markkinoille uuden Appassionato-puhelimensa. Kyse on eräänlaisesta Turingin ”comebackista”.

Nyt puhelin on päässyt esille jo Android Authorityn ja Bloombergin videoilla.

Turingia kohtaan on ollut paljon epäilyksiä – ja syystä. Appassionatoa edeltäneen ensimmäisen Turing-puhelimen toimitukset epäonnistuivat pahasti. Ennakkotilaajat saivat vain raakileen esiversion laitteesta ja vasta myöhemmin luvattiin toimittaa alkuperäisten lupausten mukainen laite. Sittemmin ensimmäisen puhelimen jatkosuunnitelmat haudattiin ja Turing siirtyi kehittämään nyt odotettavaa Appassionato-puhelinta, joka tulee taas Android-käyttöjärjestelmällä aiemmin nähdyn Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmän sijaan.

Aiemmin Turing pyrki erottautumaan älypuhelinten joukosta muita turvallisempana. Uuden Appassionato-puhelimensa myötä Turing suuntaa sen sijaan luksusmarkkinoille ja puhelimen suurin erikoisuus on Sir ALAN -concierge-palvelu.  Palvelun kautta voi esimerkiksi varata matkoja, tehdä illallissuunnitelmia tai hankkia konserttilippuja. Käytännössä kyse on vastaavasta palvelusta, jota Nokian perustama Vertu-luksuspuhelinvalmistaja tarjosi omien puhelintensa yhteydessä. Kohtalon oikusta Vertun toiminta on, ainakin toistaiseksi, juuri päättynyt yhtiön kaaduttua taloudellisten vaikeuksien edessä.

Turingin piti aloittaa puhelinvalmistus Salossa entisissä Nokian tiloissa, mutta sittemmin suunnitelmat ovat muuttuneet. Tänä vuonna Turing löysi yhteistyökumppanikseen kiinalaisen TCL:n, joka valmistaa lisenssillä myös Alcatel- ja BlackBerry-puhelimia. Lopulta Turing-puhelinvalmistus näyttää nyt tapahtuvan Kiinassa. Mielenkiintoisesti Turingin puhelimen takana edelleen kuitenkin lukee Designed in Finland. Turingin mukaan puhelimen muotoilija on suomalainen ja työskentelee täällä.

Aiemmin Appassionaton piti saapua syyskuussa. Nyt Turingilta kerrottiin Bloombergille puhelimen olevan tulossa vielä tänä vuonna, marras-joulukuussa. Puhelimen hinnasta on ollut myös liikkeellä erilaisia tietoja. Aiemmin halvemman PX8-version on kerrottu maksavan 1 099 dollaria ja kalliimman GX8:n 1 599 dollaria. Nyt puhelimen hinnaksi on kuitenkin kerrottu 999 dollaria, sisältäen kahden vuoden tilauksen concierge-palveluun.

Turing Appassionaton runko tulee olemaan metallipohjaista Liquidmorphium-komposiittimateriaalia, joka yhdistää zirkoniaa, kuparia, alumiinia, nikkeliä ja hopeaa. Teknisesti puhelimen järjestelmäpiiri on viime vuoden mallia, Qualcommin Snapdragon 821. Kamera on puolestaan varustettu Sonyn 12 megapikselin IMX378-kennolla ja näyttö 5,5 tuuman Samsungin valmistama AMOLED-näyttöpaneeli QHD-tarkkuudella. RAM-muistia on 8 gigatavua ja tallennusmuistia 128 gigatavua.

Turing-pomo Chaon tavoite Turingille on 1 miljoonan Appassionato-puhelimen myynti, kertoi Bloomberg jo aiemmin. Se toisi Turingille jo miljardiluokan liikevaihdon.

Turingilla on paljon todistettavaa aiemman puhelimen tuotua lopulta vain pettymyksiä. Mielenkiintoisesti Turing lupaa toimittaa Appassionaton kaikille alkuperäisen Turing-puhelimen tilanneille, joille ei ole rahoja palautettu, saivatpa he aikanaan Turingin ensimmäisen puhelimen tai eivät.

Appassionatossa on edelleen käytetty Liquidmorphium-metalliyhdistetty runkomateriaalina.
Appassionatossa on edelleen käytetty Liquidmorphium-metalliyhdistetty runkomateriaalina.
Android-käyttöjärjestelmää on muokattu Appassionatossa vain hillitysti.
Android-käyttöjärjestelmää on muokattu Appassionatossa vain hillitysti.