Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Avaimet hukassa? Ei huolta, tämä pikkulaite löytää ne ja piirtää vielä reitinkin

Avainten löytämiseen tarkoitettu bluetooth-lisälaite ei ole uusi keksintö, mutta Pixie vie ajatuksen asteen pidemmälle. Ajatuksena on parantaa mahdollisuuksia esimerkiksi kadonneiden avainten löytämiseen kertomalla tarkasti, missä hukattu esine sijaitsee.

IPhonelle saatava Pixie toimii osittain kuten muutkin samaan tarkoitukseen suunnitellut bluetooth-laitteet. Tägien avulla se löytää lähellä olevat esineet, mutta Pixien tapauksessa tägit kiinnitetään sekä puhelimeen että esineeseen, kuten lompakkoon, avaimiin tai toiseen mobiililaitteeseen. Kahden tägin ansiosta Pixien sovellus osaa opastaa käyttäjän havainnollisesti kadonneen esinen luokse.

Ehkä hienoin ominaisuus Pixiessä on lisätyn todellisuuden näkymä, joka paljastaa kadonneen esineen sijainnin kameran etsimessä. Kun esine on paikannettu, etsimessä korostetaan sen sijainti. 

Pixien miinuksena voi pitää sitä, että jokaisessa tägissä on oma paristo. Kun pariston teho loppuu, esineet katoavat niin kuin ennenkin ilman jälkeäkään. Valmistajan mukaan paristo kestää noin vuoden.

Toiseksi Pixie on selvästi kalliimpi kuin perinteiset jäljittimet. Kahden tägin (minivaatimus) ja puhelinkuoren yhdistelmä maksaa hieman alle 50 euroa. Yksisuuntaiset, äänellä esineen paljastavat jäljittimet ovat puolet halvempia.

Lisäksi pientä huolta aiheuttaa tietoturva. Pixie tietää jatkuvasti, missä tägätyt esineet ovat. Tätä tietoa moni varas käyttäisi mielellään ja tieto on saatavilla suoraan puhelimesta.