Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tämä taisi sattua: Fitbit-aktiivisuusranneke aiheutti palovamman

Kuten älypuhelimissakin on nähty, voi laitteita aina silloin tällöin poksahdella – vaikkei suunnittelussa tai valmistuksessa oltaisikaan tehty varsinaisia virheitä ainakaan laajemmassa mittakaavassa. Litiumioniakut ovat herkkää teknologiaa ja poikkeukselliset olosuhteet voivat myös toimia laukaisevana tekijänä ylikuumenemiseen.

 

Päivitys 30.4. klo 18.10:

Fitbit on tutkinut tapauksen. Laitteessa ei ollut vikaa, vaan tapahtunut johtui ulkopuolisista laitteeseen kohdistuneista voimista.

”Olimme Fitbitillä erittäin huolestuneita rouva Mitchellin antamasta palautteesta ja toimimme nopeasti saadaksemme käsityksen tilanteesta. Toimitimme hänen käyttämäänsä laitteen testeihin, jotka toteutti johtava riippumaton häiriöanalyyseihin keskittynyt yritys. Tutkimusten perusteella totesimme, että rouva Mitchellin Flex 2 -aktiivisuusrannekkeessa ei ollut vikaa. Laitteen vaurioitumisen aiheuttivat siihen ulkopuolelta kohdistuneet voimat.

Emme ole saaneet muita tätä tapausta vastaavia reklamaatioita ja haluamme vakuuttaa, että asiakkaamme voivat jatkossakin luottaa Flex 2 -aktiivisuusrannekkeisiinsa ja muihin Fitbit-tuotteisiin.

Asiakkaidemme terveys ja turvallisuus ovat meille äärimmäisen tärkeitä. Siksi Fitbitin tuotteet on suunniteltu ja tuotettu tiukkojen standardien mukaisesti. Ne ovat käyneet läpi laajat sisäiset ja ulkopuoliset testit, jotta voimme varmistaa laitteiden käyttäjien turvallisuuden.”

///

 

Ikävämpiä tapauksia ovat yleistyvien puettavien laitteiden kärähtämiset. Nyt Fitbitin Flex 2 -laitteen naiskäyttäjä Yhdysvalloissa väittää saaneensa toisen asteen palovammoja käsivarteensa hänen Fitbit-laitteensa pamahdettua kesken käytön. Asiasta kertoo ABC News.

Laite oli vain pari viikkoa vanha ja nainen väittää sen syttyneen hänen lukiessaan kirjaa tiistai-iltana. Nainen irrotti laitteen nopeasti ranteesta ja heitti sen lattialle. Lääkärin piti irrottaa ranteesta kiinni palanutta muovia ja kumia tapahtuneen jälkeen. Hoitoa nainen sai vasta keskiviikkona.

Fitbit aiheutti ranteeseen palovamman.
Fitbit aiheutti ranteeseen palovamman.

Fitbit tarjosi naiselle ilmaiseksi vaihtolaitetta tämän raportoitua tapahtuneesta.

Fitbit on myös kommentoinut tutkivansa tapahtunutta ja on kertonut ottavansa tilanteen vakavasti. ”Emme ole tietoisia muista tällaisista valituksista emmekä näe mitään syytä ihmisille lopettaa Flex 2 -laitteensa käyttöä”, todetaan Fitbitiltä.