Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen tämän vuoden MacBook Air ja Pro -läppärimalleissa ongelmia USB 2.0 -lisävarusteiden kanssa – toiminta voi lakata ja kone jumittua

Osa Applen uusimpien MacBook Pro ja MacBook Air -läppärimallien omistajista valittaa laitteissa olevan yhteensopivuusongelmia USB 2.0 -lisävarusteiden kanssa.

Asiasta on kertonut muun muassa MacRumors-sivusto, joka viittaa käyttäjien julkaisuihin ongelmista niin Reddit-yhteisöpalvelussa kuin Applen tukipalstalla.

Ongelmat voivat näkyä jopa Apple-läppärin jumittumisena, kun siihen on liitetty lisävaruste USB-liitännän kautta. Sitä ennen lisävaruste ei myöskään toimi enää kuten pitäisi. Lisälaitteet, kuten ulkoinen näppäimistö tai hiiri, voivat toimia jonkin aikaa, minuutteja tai tuntejakin, normaalisti ennen kuin ongelma yllättäen iskee.

Raporttien perusteella näyttää siltä, että ongelma koskee vain uusia, tänä vuonna esiteltyjä malliversioita MacBook Airista ja MacBook Prosta. Lisäksi se vaikuttaa yleisemmältä, kun laitteet on kytketty USB-jakajan toimiessa välissä.

Ongelmiin ei ole toistaiseksi tiedossa muuta ratkaisua kuin tietokoneen uudelleen käynnistäminen.

Ongelmat näyttäisivät rajoittuvan USB 2.0 -lisävarusteisiin sillä uudempaa USB 3.0 / 3.1 -versiota tukevien laitteiden osalta vastaavista ongelmista ei ole raportoitu.

Apple todennäköisesti pyrkii korjaamaan nyt ilmi tulleet ongelmat tulevassa macOS-päivityksessä.