Applen musiikkipalvelulla nyt 17 miljoonaa tilaajaa – kirii kiinni Spotifyn johtoasemaa

Applen keskiviikon julkistustilaisuus alkoi toimitusjohtaja Tim Cookin saadessa kyydin James Cordenilta. Apple on hankkinut oikeudet suosittuun Carpool Karaoke -sarjaan, joka tullaan näkemään osana Apple Musiikkia pian.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi eilen iPhone-julkistustilaisuuden avajaisiksi Applen Musiikki-palvelulla olevan nyt 17 miljoonaa tilaajaa.

Apple lanseerasi tilausmaksullisen, suoratoistona musiikkia tarjoavan palvelunsa kesäkuun 2015 lopulla. Edellisen kerran tilaajamäärän kehityksestä saatiin tietoa nyt kesäkuussa, jolloin Apple kertoi tilaajia olevan 15 miljoonaa.

Applen musiikkipalvelu ei ole vielä aivan lähellä johtavaa Spotifyta, jolla maksavia tilaajia on 30 miljoonaa kappaletta sen oman viimeisimmän ilmoituksen mukaan. Spotify viestitämän luvun jo keväällä sekä uudestaan kesäkuussa kertoessaan 100 miljoonan käyttäjän ylittymisestä, joista noin 30 prosenttia on maksavia asiakkaita.

Kesäkuussa 2015 Spotify kertoi 20 miljoonan ja aiemmin saman vuoden tammikuussa 15 miljoonan maksvan tilaajan rajapyykeistä.

Näin ollen Apple Musiikki on suunnilleen samoissa asiakasmäärissä nyt kuin Spotify oli keväällä 2015. Apple on kuitenkin kirinyt nopeamman kasvunsa myötä eroa palveluiden välillä kiinni eikä ole mahdotonta, että Apple Musiikki tulisi tulevina vuosina Spotifyn ohittamaan maksavien tilaajien määrässä ja nousemaan musiikkipalveluiden ykköseksi.

Apple Musiikille nostetta ovat antaneet Applen markkinoinnin ja palvelun helpon käyttöönoton sen sovelluksen löytyessä esiasennettuna iPhoneista ohella erityisesti yksinoikeudella julkaistut uudet eri artistien albumit sekä muut sisällöt.

Juuri hiljattain elokuun lopussa otsikoihin nousivat väitteet, joiden mukaan Spotify syrjisi omassa palvelussaan Applelle tai muulle musiikkipalvelulle yksinoikeuden antaneita artisteja. Spotify kiisti väitteet syrjinnästä hakutuloksissa.

Lisäksi Apple ja Spotify ovat tämän vuoden aikana kiistelleet kovin sanoin Spotify-sovelluksesta iPhoneissa. Applen mukaan Spotify yrittää rikkoa App Store -sovelluskaupan ehtoja esittäessään viitteitä tilausmahdollisuuteen kaupan ulkopuolella, mikä on Spotifylle kannattavaa, sillä App Store -tilauksista Apple on ottanut itselleen 30 prosentin siivun. Tältä osin Apple on nyt höllentämässä osuuttaan kaikista pidemmistä sovellustilauksista 15 prosenttiin.