Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple uskoo sovelluksiin televisiossa – uusi TV-sovellus saapuvat Apple TV:lle

Syksyllä 2015 Apple julkaisi neljännen sukupolven Apple TV:n, joka toi samalla iOS-laitteista ja Macistä tutun App Store -sovelluskaupan myös televisioruuduille. Vuotta myöhemmin on Apple TV:n sovelluskaupassa tarjolla 8000 eri sovellusta, joista pelejä on 2000 ja erilaisia videosisältöä tarjoavia sovelluksia peräti 1600. Pelirintamalla uutinen on, että huippusuosittu Minecraft-peli on saapumassa Apple TV:lle ennen vuoden loppua. Apple TV -versiota voi pelata samassa verkossa pelin iOS-versioiden kanssa.

Applen mukaan Apple TV sovelluksineen uudistaa television katselukokemuksia usein eri tavoin. Yhtenä esimerkkinä Applen tämän viikon julkistamistilaisuudessa esiteltiin Twitteriä, joka mahdollistaa NFL-ottelun seuraamisen ohessa otteluun liittyvien twiittien, hidastusten ja Periscope-lähetysten seuraamisen reaaliajassa.

Uutena sovelluksena Apple esitteli etukäteen huhutun sovelluksen, joka kantaa yksinkertaisesti nimeä TV. Sovellus tulee tarjolle Apple TV:n lisäksi myös iOS-laitteille. TV-sovellus auttaa löytämään TV-ohjelmia, elokuvia ja urheilulähetyksiä katsottaviksi.

TV-sovellus toimii yhdessä videosovellusten kanssa niin, että se tarjoaa ja löytää käyttäjän kaipaamia ohjelmia, otteluita ja elokuvia eri palveluntarjoajien sovelluksista ja tuo ne helposti käyttäjän ulottuville Apple TV:n kotivalikkoon.

TV julkaistaan ainakin aluksi vain Yhdysvalloissa, jonne se saapuu loppuvuoden aikana.