Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple pidensi 13 tuuman MacBook Pro -läppärien taustavalo-ongelmiin liittyvää huolto-ohjelmaansa viiteen vuoteen

Huolto-ohjelma koskee lokakuun 2016 ja helmikuun 2018 välillä myytyjä latteita.

Apple on laajentanut 13-tuumaisen MacBook Pron maailmanlaajuisen huolto-ohjelman kestoa liittyen näytön taustavalon ongelmiin.

Alun perin toukokuussa 2019 avattu ohjelma kattoi sen piiriin kuuluvat laitteet neljän vuoden ajan niiden myyntipäivästä, ja nyt ohjelma on pidennetty viiteen. Käytännössä huolto-ohjelmissa kyse on siitä, että Apple myöntää avoimesti ongelmien ilmenemisen ja on valmis korjauksiin myös takuuajan päätyttyä.

“Oikeutetut MacBook Pro ‑mallit kuuluvat ohjelman piiriin viiden vuoden ajan alkuperäisestä myyntipäivästä lähtien tai kolmen vuoden ajan tämän ohjelman alkamispäivästä lähtien. Huomioon otetaan pidempi ajanjakso”, toteaa Apple.

Huolto-ohjelma koskee 13 tuuman näytöllä varustettuja MacBook Pro -malleja, jotka esiteltiin vuonna 2016 ja jotka myytiin lokakuun 2016 ja helmikuun 2018 välillä. Applen mukaan osassa laitteita näyttöön voi ilmestyä esimerkiksi kirkkaita pystysuuntaisia juovia taustavaloon liittyvän ongelman vuoksi. Joissakin tapauksissa taustavalo voi myös lakata toimimasta kokonaan, jolloin näyttö pimenee täysin. Käytännössä ongelman aiheuttaa näytön taustavaloon liittyvän kaapelin kuluminen ajan kanssa.

Apple kertoo huolto-ohjelmasta verkkosivuillaan.

Viime viikolla Apple pidensi myös 12-tuumaisen MacBookin sekä eri MacBook Pro -mallien osalta toista huolto-ohjelmaa liittyen niiden näyttöjen heijastavuutta vähentävän pinnoitteen irtoamiseen. Tältä osin raportti kertoi pidennyksestä vain Yhdysvalloissa, mutta todennäköisesti muutos voi koskea muutakin maailmaa.