Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple julkaisi iOS ja iPadOS 14.8:n, watchOS 7.6.2:n ja macOS 11.6:n - tästä syystä päivitys kannattaa tehdä heti

Mukana on tärkeitä haavoittuvuuskorjauksia.

Apple on julkaissut tänään uudet käyttöjärjestelmäpäivitykset kaikille tärkeimmille laitteilleen – iOS ja iPadOS 14.8:n iPhoneille, iPod toucheille ja iPadeille, watchOS 7.6.2:n Apple Watcheille ja macOS Big Sur 11.6:n Maceille.

Apple ei tarjonnut uusista käyttöjärjestelmäversioista beetatestiversioita, joten siinä mielessä julkaisu tapahtuu yllätyksenä Applen tiistaisen julkistustilaisuuden aattona.

Applen mukaan uudet päivitykset tuovat mukanaan tärkeitä suojauspäivityksiä ja niitä suositellaan kaikille käyttäjille. Uusia ominaisuuksia ei kuitenkaan siis pitäisi mukana olla.

iOS ja iPadOS 14.8:n sekä macOS 11.6:n Apple kertoo korjaavan kaksi haavoittuvuutta. Applen mukaan se on tietoinen molempien haavoittuvuuksien osalta mahdollisesta hyväksikäytöstä, minkä takia päivittäminen on suositeltavaa pikimmiten.

Haavoittuvuuksista ensimmäinen liittyy CoreGraphics-toiminnallisuuteen, jonka haavoittuvuuden vuoksi haitallisesti muotoillun PDF-tiedoston käsittely voi johtaa hyökkäyskoodin ajamiseen. Applen mukaan ylivuototilanne on korjattu parannetulla tietojen validoinnilla.

Toinen korjattu haavoittuvuus on WebKit-selainmoottorissa, ja se on saattanut johtaa hyökkäyskoodin ajamiseen käsiteltäessä verkkosisältöä. Tämä haavoittuvuus on korjattu parannetulla muistinhallinnalla.

Myös watchOS 7.6.2 on nyt ladattavissa.
Myös watchOS 7.6.2 on nyt ladattavissa.

Lisäksi watchOS 7.6.2:ssa haavoittuvuuksista on korjattu ensin mainittu samoin kuin myös erillisessä samalla myös julkaistussa tietoturvapäivityksessä macOS:n aiemmalle Catalina-versiolle.

Applen seuraavien merkittävien käyttöjärjestelmäversioiden – iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 – julkaisu on myös tapahtumassa odotusten mukaan jo aivan lähiaikoina. macOS Montereyn julkaisu tapahtuu mahdollisesti hieman myöhemmin, jos kaava on sama kuin aiemmin.

Uutena muutoksena Apple on kuitenkin mahdollistamassa pysymisen iOS ja iPadOS 14 -versioissa myös jatkossa 15-versioiden julkaisun jälkeen, sillä tietoturvapäivitykset ovat jatkumassa myös vanhemmille versioille.

Näin päivität Apple-laitteesi

iPhone, iPod touch ja iPad:

  • Asetukset – Yleiset – Ohjelmistopäivitys

Apple Watch:

  • iPhonella: Apple Watch – Yleiset – Ohjelmistopäivitys
  • Suoraan Apple Watchilla: Asetukset – Ohjelmistopäivitys

Mac:

  • Järjestelmäasetukset – Ohjelmiston päivitys