Uusi verkkokauppa Teknavi.com

AMD esitteli uuden keskihintaisen Radeon RX6600-näytönohjaimen

Uusin Radeon on tarkoitettu suorituskykyiseen pelaamiseen FullHD-tarkkuudella.

Muutaman sadan euron keskihintaluokkaan sijoittuva Radeon RX6600 pohjautuu luonnollisesti AMD:n uusimpaan Radeon RDNA2 -arkkitehtuuriin. Nopeaa AMD Infinity Cahce -työmuistia on 32 megatavua ja GDDR6-muistia löytyy kahdeksan gigatavua.

Compute Unit -laskentayksiköitä on 28 kappaletta ja rasituksenaikainen Game Clock -kellotaajuus on 2044 megahertsiä. Muistiväylä on 128-bittinen. Laskennallinen TDP-arvo näytönohjaimelle on 132 wattia.

AMD:n näytönohjaimien uusimpia ominaisuuksia ovat FidelityFX-skaalaustoiminto ja yhdessä AMD:n uusimpien suorittimien kanssa toimiva Smart Access Memory.

FidelityFX-kokonaisuuteen kuuluu Fidelity FX Super Resolution, joka toimii samaan tapaan kuin Nvidian DLSS, eli peli toimii tosiasiallisesti alhaisella resoluutiolla, mutta kuva voidaan skaalata esimerkiksi 4K-tarkkuudelle koneoppimiseen perustuvien mallien avulla. Tämän skaalauksen on tarkoitus näyttää siltä, kuin peliä ajettaisiin natiivisti sillä resoluutiolla, johon kuva on skaalattu. Samalla peliin saadaan lisää ruudunpäivitysnopeutta, kun näytönohjain työskentelee pienemmän resoluution kuvan kanssa.

Kesällä ilmestyneet ensimmäiset arviot AMD:n skaalausteknologiasta kertovat sen häviävän vielä Nvidian DLSS:lle, mutta toimivan ihan kohtalaisesti tietyissä peleissä ja korkeammilla asetuksilla.

Radeon RX 6600 -näytönohjaimen virallinen suositushinta olisi 399 euroa, mutta näytönohjaimesta ei tule myyntiin referenssimallia ja sopimusvamistajien mallien hinnat ovat tällä hetkellä komponenttipulan myötä reippaasti suositushintoja korkeampia.

Lue myös:

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät
FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja YouTubesta