Älykäs älypuhelimeen yhdistyvä rullamitta – mittaus onnistuu kolmella tavalla

Monet perinteiset tavarat ovat jo saaneet osakseen älyä, kuten matkalaukut tai hammasharjat. Nyt on timpurien, muiden rakentajien sekä harrastelijoiden perinteisen työkalun eli rullamitan aika. Kickstarter-palvelussa ennakkotilauksilla joukkorahoitusta parhaillaan keräävä Bagel on älykäs, älypuhelimeen langattomasti yhdistyvä moderni rullamitta.

Bagelissa mukana on kolme mittaustapaa. Perinteisintä rullamittaa eniten muistuttaa mittaaminen Bagelin sisältä ulos vedettävällä narulla. Etuna Bagelin naruratkaisussa on kuitenkin, että se sopii myös erikoisempien muotojen helppoon mittaamiseen: naru kiertyy helposti esimerkiksi pyöreän esineen ympäri toisin kuin perinteinen esimerkiksi metallinen rullamitta. Narua Bagelissa riittää kolmen metrin mittauksiin asti.

Toiseksi Bagelilla voi mitata sen sisältämällä pyörällä. Tältä osin mittausetäisyys rajautuu 10 metriin. Kolmas tarjolla oleva mittaustapa on 30 senttimetristä viiden metrin välillä toimiva etämittaus, joka luottaa Bagelista kohti kohdetta lähtevään ultraääneen sekä tarkennusta avustavaan lasersäteeseen.

Bagelin älykkyys tulee esiin mittausten näkymisellä digitaalisesti laitteen sisältämältä pieneltä 0,96 tuuman näytöltä – itse laitteen muistiin voi tallentaa 100 mittausta sekä sanelle niiden yhteyteen muistiinpanot, esimerkiksi mittauksen kohteesta. Älypuhelimeen ja sen sisältämään sovellukseen Bagel yhdistyy Bluetooth-yhteydellä. Bagel-sovelluksella puhelimessa voi tarkastella ja hallita mittauksiaan sekä jakaa niitä eteenpäin. Sovellus on tulossa sekä iPhonelle että Androidille.

Bagelin akun virran pitäisi riittää kahdeksan tunnin jatkuvaan käyttöön. Laite on ladattavissa Micro-USB-kaapelilla.

Tällä hetkellä Bagelin tilaus Kickstarterissa onnistuu 69 dollarin panostuksella, jonka päälle kuitenkin tulevat 29 dollarin toimituskulut Suomeen. Yhteensä kyse on siis vajaan 90 euron hinnasta, jonka päälle kuitenkin voivat vielä tulla Suomeen tuotaessa tulli- ja arvonlisäveromaksut. Bagelin toimitukset tilaajille lähtevät käyntiin marraskuussa 2016.

Tämän artikkelin julkaisuhetkellä Bagel on yltänyt Kickstarterissa jo yli 320 000 dollarin ennakkotilaussummaan.