Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen kohuttu puhelin murrettiin vihdoin

Vuoden 2016 alkua on värittänyt aktiivinen tietoturvakeskustelu, jonka keskiössä on ollut yksi puhelin: San Bernardino -ampujaepäillyn käyttämä iPhone. Applen ja FBI:n kädenvääntö puhelimen suojausten murrosta vaikuttaa kuitenkin nyt olevan ohi, sillä laite luovutti tietonsa ilman Cupertinon jättiyhtiön apua.

AppleInsiderin mukaan Yhdysvaltain oikeusministeriö on jättänyt oikeuteen pyynnön perua aiemmat vaatimukset, joiden puitteissa Applen olisi täytynyt avustaa liittovaltion keskusrikospoliisia Syed Farookin iPhonen suojausten murtamisessa. Asiaintilasta raportoi nimettömäksi jäävä virkamies USA Todaylle.

Uuden suunnan syyksi kerrotaan, että FBI onnistui pääsemään käsiksi puhelimen tietoihin omin käsin. Näin ollen Applen apua suojausten murtamisessa ei luonnollisesti enää tarvita. Nähtävästi suojaukset ohitettiin kolmannen osapuolen menetelmällä.

Uutisen jälkimainingeissa Applelta annettiin lausunto, jossa yhtiö lupaa jatkaa tuotteidensa tietoturvatason nostamista, jotta alati kehittyviltä menetelmiltä ja hyökkäyksiltä voitaisiin suojautua myös jatkossa. Samalla Apple aikoo jatkaa virkamisten avustamista kykyjensä mukaan, mutta näkee kohutapauksen kaltaiset vaatimukset edelleen vaarallisina ja väärinä.