Aktiivisuutta seuraava Google Fit uudistui – askelmäärä nousee enemmän esiin

Google Fit -palvelu on saanut merkittävimmän uudistuksen sitten toissavuoden, kun askelmäärät on nostettu aktiivisuudenseurannassa keskiöön. Googlen tiedotteen mukaan muutokset tehtiin käyttäjien toiveiden perusteella.

Uudistus vaikussaa Google Fit -palvelun ulkoasuun niin Androidilla, iOS:llä kuin Wear OS:lläkin. Älypuhelinsovelluksen päänäkymä muuttuu, ja päivittäisestä aktiivisuudesta kertovan palleron keskiössä ovat nyt askeleet. Vuonna 2018 Google Fit sai suuren päivityksen, jonka jälkeen palvelussa on painotettu liikuntaminuutteja (Move Minutes), mutta askelmäärät ovat enemmän käyttäjien mieleen.

Myös Move Minutes -minuutit ja Heart Points -pisteet ovat yhä nähtävissä samassa yleisnäkymässä, mutta askeleet ovat nyt keskiössä käyttäjätoiveiden mukaisesti. Googlen mukaan tarkoitus on tarjota entistä tärkeämpiä tietoja yhdellä pikaisella vilkaisulla.

Google Fit saa Wear OS:llä uusia näkymiä.
Google Fit saa Wear OS:llä uusia näkymiä.

Google Fitin uudistus näkyy myös Wear OS:llä. Älykelloilla Google Fitin ilme uudistuu, ja sovellukseen lisätään muutamia uusia näkymiä esimerkiksi pikatreenille ja fyysisen kehityksen seuraamiselle. Samalla askeleet nostetaan aktiivisuudesta kertovan päänäkymän keskelle Heart Points -pisteiden yhteyteen.

Google Fitin uudistukset on nyt julkaistu Androidille, iOS:lle ja Wear OS:lle.