Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tälläinen on Apple A8-suoritin huhujen mukaan

Tähän mennessä Apple on nimennyt laitteidensa suorittimet yksinkertaisella nousevalla numeroinnilla. iPhone 5S:n suoritin oli nimeltään A7, joten syksyllä esiteltävän uuden iPhonen suoritin on mitä todennäköisimmin nimeltään A8. Kiinalaislähteet ovat nyt paljastaneet suorittimesta uusia tietoja, kertoo G 4 Games.

Edellisen sukupolven A7 suoritin vauhditti iPhone 5S:n toimintaa 1,3 GHz:n kellotaajuudella, mutta kiinalaislähteiden mukaan Apple aikoo nyt tehdä uudesta A8-suorittimesta selkeästi nopeamman ja sen kerrotaan käyttävän ainakin kahden gigahertsin kellotaajuutta.

Uusimmista Android-laitteista poiketen uusi suoritin on kuitenkin huhujen mukaan yhä kaksiytiminen ja 64-bittinen. Lähteiden mukaan se käyttää 20 nanometrin teknologiaa nykyisen 28 nanometrin sijasta.

Apple on onnistunut suorittimillaan todistamaan, ettei pelkästään korkea kellotaajuus ja ytimien määrä ratkaise laitteen suorituskykyä. Edellisen sukupolven A7-suoritin päihitti suorituskyvyllään monet paperilla tehokkaammat suorittimet.