Syyskuussa ThinkPad-tabletti yrityskäyttöön

ThinkPad-kannettavia valmistava Lenovo tuo syyskuussa Suomeen yrityskäyttöön suunnatun ThinkPad Tablet -taulutietokoneen. Androidin 3.1-käyttöjärjestelmällä toimiva laite sisältää useita tietoturvaan ja järjestelmänhallintaan liittyviä ratkaisuja, jotka on suunniteltu erityisesti yritysten tarpeisiin.

Laitteen käyttöönottoasennus ja hallinta voidaan toteuttaa automaattisesti, ja Androidin yleisistä toiminnoista poiketen ThinkPadilla voi salata laitteen itsensä lisäksi myös SD-muistikortteja.

ThinkPad-tabletit käyttöön ottava yritys voi rajata laitteilla käytettävissä olevat sovelluskaupat tarpeidensa mukaan. Esimerkiksi Android Market voidaan rajata kokonaan ulkopuolelle, ja Lenovon oma App Shop voidaan räätälöidä yksilölliseksi kullekin yritykselle.

ThinkPad-taulutietokoneissa on valmiiksi asennettuna yli 40 sovellusta hyötyohjelmista peleihin. Suomalaisten iloksi mukana on muun muassa Angry Birds.

16-gigaisen Wi-Fi-version suositushinta on 459 euroa. 32-gigaisen 3G-version hinnaksi on tulossa noin 700 euroa. Wi-Fi-versioon lisävarusteena hankittava kynäohjain kuuluu vakiona 3G-laitteisiin.

Tekniikkaa ThinkPad-tabletissa a löytyy monipuolisesti: näyttö 10,1 tuumaa, resoluutia 1280 x 800 pikseliä, Nvidian Tegra 2 -prosessori, 1 gigatavun keskusmuisti, 16, 32 tai 64 gigatavun tallennuskapasiteetti, Wi-Fi, Bluetooth, tarvittaessa 3G, 5 megapikselin kamera takana, 2 megapikselin kamera edessä, SD-muistikorttipaikka, mini-HDMI, USB-liitäntä, micro USB -liitäntä. Laitteen paksuus on 14 millimetriä ja paino 730 grammaa. Akun kesto WLAN-yhteydellä on maksimissaan 8,7 tuntia.

Teknari