Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Lumia 800 kauppoihin helmikuussa – myös Lumia 900 julkistettiin jo

Nokian odotettu uusi Windows-puhelin Lumia 800 saapuu kauppoihin 1. helmikuuta, kertoi yhtiö tänään. Nokia on kuitenkin esitellyt jo paremman Lumia 900 -mallinkin. Sen myyntiintulopäivää ei kerrottu.

Lumia 800 on varattavissa ennakkoon tästä päivästä lähtien eri matkapuhelinoperaattoreilta. Puhelimen löytää ennakkomyynnistä myös kodinkoneliikkeiden verkkokaupoista.

Hinta on kaupasta, operaattorista ja mahdollisesti hankittavasta liittymästä riippuen noin 424–529 euroa. Operaattoreista halvin käteishinta ilman liittymää on DNA:lla: 459 euroa.

Yhdysvalloissa hypetetään jo Nokian maanantaina Las Vegasissa CES-elektroniikkamessuilla esittelemää Lumia 900:aa. Se on operaattori AT&T:n yksinoikeudella myymä, 4G-yhteyksiä tukeva puhelin, joka on kasvanut Lumia 800:n 3,7 tuumasta 4,3 tuumaan. Koon ohella suurin ero Lumia 800:n on etupuolelle tullut videopuhelukamera.

Nokia ei kertonut Lumia 900:n hintaa. Myyntiin sen luvattiin tulevan lähikuukausina – ainakin Yhdysvalloissa.

Teknarin elektroniikkatoimittaja Henri Kuokka testasi Lumia 800:n perusteellisesti Teknarin numerossa 20/2011. Henri piti Lumian ulkonäöstä, kosketusohjauksesta, puhelujen kuuluvuudesta ja integroitumisesta sosiaalisen median palveluihin, mutta miinuspuolelle jäi muun muassa kilpailijoita heikompi näyttö.

Lue juttu Nokia Lumia 800 – suunnannäyttäjä »

Teknari