Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Lataa älypuhelimesi akku ennen lentoa Yhdysvaltoihin!

Lentokenttiä useasti käyttäneille on varmasti tuttu tunne kun lentokenttävirkailijat katsovat vihaisesti vesipullon tai jonkin muun laukkuun vahingossa unohtuneen viattomalta tuntuvan esineen takia. Transportation Security Administration eli lyhyesti TSA saattaa nyt estää Yhdysvaltoihin lentämisen toimimattoman matkapuhelimen takia.

TSA julkaisi tiedotteen jossa kerrotaan että “tietyiltä ulkomaisilta lentokentiltä” Yhdysvaltoihin lentävien matkustajien tulee ennen lentoa todistaa, että kaikki heidän mukanaan kantamat elektroniset laitteet toimivat. Myöskään tyhjän akun takia käynnistymättömien laitteiden kanssa ei pääse lennolle, joten uusimman lippulaivaälypuhelimen lataamisen unohtaminen saattaa tulla hyvin kalliiksi.

Tämä tiukennettu vaatimus on yksinkertaisesti vain kaikkien turvallisuuden vuoksi: BBC Newsin mukaan turvajärjestelyjä on tiukennettu Syyrian ja Jemenin levottomuuksien takia. Epäillään, että kyseisten maiden islamistiset militantit ovat saattaneet kehittää turvatarkastukselta näkymättömiä räjähteitä piiloittamalla niitä esimerkiksi matkapuhelinten tai läppäreiden sisälle.

Varmista siis, että omissa elektronisissa laitteissasi on tarpeeksi virtaa lennolle lähtiessä, niin vältyt tältä epämiellyttävältä yllätykseltä.