Tämän näppäimistön biohajoavat kuoret kätkevät sisälleen täyden tietokoneen

AbacusBasic on näppäimistö, joka on samalla tietokone.

Mielenkiintoisessa ja edullisessa uutuudessa on panostettu ekologisuuteen.

Brittifirma Pentaform on vastikään esitellyt AbacusBasicin, joka yhdistää näppäimistön, tietokoneen ja ympäristöystävällisyyden. Päällisin puolin kyseessä näyttäisi olevan tavanomainen näppis, mutta tässä tapauksessa ulkonäkö pettää, AbacusBasic kun on myös tietokone.

Laite sisältää Intel Atom x5-Z8350 -suorittimen jopa 1,86 gigahertsin kellotaajuudella (perustaso 1,44 GHz) sekä 2, 4 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR3).

Erillistä näyttöä ei ole, mutta AbacusBasicissa on 4K-tarkkuutta tukeva HDMI 2.0 -liitäntä ulkoisia paneeleita varten. Lisäksi käytettävissä ovat 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, kaksi USB-A-paikkaa ja USB-C-liitäntä. Lisäksi laite tukee Wi-Fiä (802.11) ja Bluetoothia (4.2).

Kokoonpanon voi liittää ulkoiseen näyttöön.

Pentaformin mukaan AbacusBasic sopii nimensä mukaisesti perustason käyttöön, kuten verkkoselailuun ja muihin kohtalaisen yksinkertaisiin toimiin. Sen energiakulutus on vuodessa vain hehkulampun luokkaa, valmistaja lupailee.

Kokoonpanon ulkokuori on valmistettu biohajoavasta materiaalista, ja sisuskalut on tarkoituksella toteutettu siten, että niiden uusiminen ja vaihtaminen olisi mahdollisimman helppoa.

AbacusBasicissa on esiasennettuna Windows 10 -ohjelmisto. Täysikokoisen QWERTY-näppäimistön lisäksi käytettävissä on kohtalaisen kookas kosketuslevy.

AbacusBasic on tulossa myyntiin pian, ja sen suositushinta on 120 puntaa. Ennakkotilaajille on lisäksi luvassa 20 prosentin alennus.

Lisätietoja on saatavilla Pentaformin verkkosivuilta.