Tämä on maailman ohuin läppäri – myynti Suomessa alkoi tällä viikolla

IFA-messujen yhteydessä aivan elokuun lopussa julkistettu Acer Swift 7 -läppäri saapui Suomessa myyntiin tällä viikolla. Acer Swift 7 on tämän hetken maailman ohuin läppäri eli kiinteällä näppäimistöllä varustettu kannettava tietokone.

Swift 7:n paksuudeksi ilmoitetaan 9,98 millimetriä ja painoksi 1,125 kilogrammaa. Se sisältää 13,3 tuuman Full HD IPS -näytön. Alumiinirakenteinen kone on saatavilla vain yhtenä mustakultaisena värivaihtoehtona.

Kova haastaja Acer Swift 7:lle ohuudessa on muun muassa HP Spectre. Sillä paksuutta on lähes huomaamattomasti enemmän, 10,4 millimetriä. Esimerkiksi Applen ohuimman läppärin, MacBookin, paksuudeksi ilmoitetaan paksuimmillaan 13,1 millimetriä.

Useat suomalaisjälleenmyyjät kertovat Swift 7:n toimitusten ja myynnin alkaneen maanantaina 17. lokakuuta  Uutuuden hinta on edullisimmillaan vajaat 1 200 euroa.

Ohuuden ohella Swift 7:n ominaisuuksia ovat 1,2 gigahertsin Intel Core i5-7Y54 -tuplaydinsuoritin, 8 gigatavun RAM-muisti, 256 gigatavun SSD-tallennusmuisti, Wi-Fi 802.11ac / Bluetooth 4.0 -yhteydet ja yhden megapikselin web-kamera. Liitäntöjä koneesta löytyy kaksi USB Type-C -porttia ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Käyttöjärjestelmänä on tietenkin Windows 10. Swift 7:n akunkestoksi Acer lupaa jopa 9 tuntia.