Legendaarista kameramerkkiä kantava älypuhelin julkaistu – Kodak Ektrassa 21 megapikselin kamera

Uusi legendaarisen kameramerkin nimeä kantava Kodak-älypuhelin on odotetusti julkistettu. Uusi Kodak-puhelin on aiempaa kunnianhimoisempi.

Kodak-puhelimia lisenssillä tekevän, myös CAT-puhelinten takana olevan Bullitt Groupin uusi Kodak Ektra on lainannut nimensä Kodakin jo vuonna 1941 julkaisemasta 35 millimetrin filmikamerasta. Tällä kertaa kyse on Android-älypuhelimesta, jossa kuitenkin on panostettu erityisesti kameraan.

Kodak Ektran laajasti ulkoneva kamera tarjoaa 21 megapikseliä f/2,0-aukolla ja optisella kuvanvakaimella. Lisäksi mukana on 4K-videokuvauksen tuki sekä kaksois-LED-kuvausvalo. Erilaisia kuvaustiloja kamerassa on lukuisia – mukana on myös bokeh-kuvaustila taustaltaan sumennettujen kuvien ottamiseen. Kameralla on oma painikkeensa.

Ektran kamerakenno on Sony IMX320, jota Sony itse käytti jo kolme vuotta sittenXperia Z3+:ssaan. Aivan viimeisintä huutoa kameratekniikka ei siis ole.

Erilaisia kuvaustiloja Kodak Ektrassa on lukuisia.

 

Kodak Ektra on Android-älypuhelin.

 

Etukamera Ektrassa on tarkkuudeltaan 13 megapikseliä.

Ulkoisesti Kodak Ektra eroaa monista muista älypuhelimista keinonahkaisella pinnallaan. Puhelimen reunat näyttävät metallilta, mutta ovat todellisuudessa muovia. Kamera on tehty puhelimen takana todella näkyväksi suurikokoisella reunuksella.

Kameroiden ohella Kodak Ektran muita ominaisuuksia ovat 5 tuuman näyttö 1920×1080 pikselillä, MediaTekin Helio X20 -järjestelmäpiiri, 3 gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua tallennusmuistia, microSD-muistikorttipaikka sekä 3 000 milliampeeritunnin akku.

Ensimmäisillä markkinoilla Kodak Ektran myynti on alkamassa vielä tämän vuoden puolella. Toistaiseksi tiedossa on hinta Briteissä: 449 puntaa on reilut 500 euroa.

Kodak Ektralle on tulossa myös nahkakoteloita.