Sony julkisti Xperia 5:n – pienempi versio huippupuhelimesta

Sony on Berliinin IFA-messuilla esitellyt uuden Xperia 5 -älypuhelimensa. Kyseessä on pienikokoisempi versio aiemmasta huippupuhelimesta.

Sony Xperia 5 julkaistaan Suomessa lokakuussa 2019. Puhelimen suositushinta on 799 euroa ja ennakkotilaajille sen mukana toimitetaan WF100XM3-vastamelukuulokkeet kaupantekijäisiksi. Värivaihtoehtoja on neljä: sininen, punainen, musta ja harmaa.

Xperia 5 on varustettu 6,1 tuuman OLED-näytöllä Full HD+ -tarkkuudella. Läsnä on jälleen Xperia 1:stäkin tuttu 21:9-kuvasuhde, jota Sony kutsuu nimellä Cinema Wide. Näyttö on suojattu Gorilla Glass 6 -lasilla, ja mukana on totuttuun tyyliin myös Dolby Atmos -äänentoisto, hipaisueleisiin perustuva Sivutunnistus (Side Sense) ja pelaamista parantava Game Enhancer -tila.

Sony Xperia 5:ssä on Qualcommin kahdeksanytiminen Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, 6 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennusmuistia. Akun kapasiteetti on 3 140 milliampeerituntia, ja puhelin on myös vesi- ja pölytiivis IP65/68-standardin mukaisesti.

Xperia 5:n värivaihtoehdot.
Xperia 5:n värivaihtoehdot.

Takana on puhelimessa kolmoiskamera. Jokaisen kameran tarkkuus on 12 megapikseliä ja pääkameran lisäksi mukana on telekamera ja laajakulmakamera f/1.6-aukolla. Kuten Xperia 1, myös Xperia 5 tukee erillistä Cinema Pro -ominaisuutta, joka tuo Sonyn elokuvakameroista tutut ominaisuudet taskuun. Lisäksi kameroissa on Sonyn Alpha-kameroista tuttu Eye AF -tarkennus, joka kykenee tarkentamaan silmiin jopa 10 ruudun sekuntinopeudella pursketilassa.

Sony Xperia 5 julkaistaan lokakuussa, mutta ennakkotilaukset alkavat jo ensi viikolla. Lisätietoja Xperia 5:stä on saatavilla Sonyn verkkosivuilla, joiden kautta myös ennakkotilaaminen hoituu.