OnePlus julkisti Intiassa alle 30 euron täyslangattomat Nord Buds CE -nappikuulokkeet

Nord Buds CE -kuulokkeet ovat hyvin pelkistetyt.

OnePlus on julkistanut Intian markkinoille uudet Nord Buds CE -kuulokkeet, jotka ovat sen toistaiseksi edullisimmat täyslangattomat nappikuulokkeet.

OnePlus täydensi jo aiemmin tänä vuonna täyslangattomien nappikuulokkeidensa valikoimaa edullisella vaihtoehdolla, suositushinnaltaan 49 euron Nord Buds -kuulokkeilla, jotka olivat ensimmäiset kuulokkeet Nord-brändillä. Myös Nord Buds -kuulokkeet esiteltiin Intian markkinoille ennen myöhempää globaalia lanseerausta.

Nord Buds CE -kuulokkeiden lanseerauksesta Intian ulkopuolella ei ole varmuutta, joten toistaiseksi ei tiedetä, saapuvatko OnePlussan halvat uudet kuulokkeet myyntiin Suomessa.

Intiassa Nord Buds CE -kuulokkeiden hinta on 2 299 rupiaa eli vain noin 28 euroa.

Kuulokkeet tarjoavat yksinkertaiset perustason ominaisuudet, mitä ei voi pitää yllätyksenä edullinen hinta huomioiden. Kuulokkeet ovat avointa mallia ilman korvakäytävän sulkevia tulppia, joka onkin ominaisuuksissa merkittävin ero aiemmista Nord Buds -kuulokkeista.

Nord Buds CE -kuulokkeet ovat varustettu 13,4 millimetrin dynaamisilla kaiutinelementeillä ja OnePlussan mukaan voimakkaalla bassotoistolla. Aktiivista melunvaimennusta kuulokkeet eivät tue. Puheluissa kuulokkeissa on kuitenkin ympäröivän melun vaimennus, joka hyödyntää OnePlussan mukaan tekoälyalgoritmia.

Yhteys paritettuun laitteeseen hoituu Bluetooth 5.2:lla, ja kuulokkeet tukevat tavanomaisen SBC:n lisäksi AAC-äänikoodekkia. Valittujen OnePlus-älypuhelinten kanssa käytettäessä kuulokkeiden viive on vain 94 millisekuntia.

Nord Buds CE -kuulokkeen rakenne.
Nord Buds CE -kuulokkeen rakenne.

Kuulokkeet tukevat Sound Master Equalizer -taajuuskorjainta, jolla äänentoistoa voi yhdessä OnePlus-puhelimen kanssa tai HeyMelody-sovelluksella säätää mieleisekseen eri ääniprofiileilla.

Kuulokkeissa on myös tuttu kosketusohjaus eri toiminnoilla yhdelle, kahdelle tai kolmelle napautukselle.

Nord Buds CE -kuulokkeiden värivaihtoehdot ovat harmaa Misty Grey sekä valkoinen Moonlight White. Latauskotelon mitat ovat 58,61 x 51,1 x 24,9 millimetriä ja paino 33 grammaa. Yksittäinen kuuloke painaa 3,5 grammaa. Kuulokkeet ovat IPX4-luokitellut, eli kestävät vesiroiskeita.

Akunkesto kuulokkeissa yltää 4,5 tuntiin äänentoistoa ja yhdessä latauskotelon kanssa 20 tuntiin. Puheluissa akunkesto kuulokkeissa on 3 tuntia. 10 minuutin pikalataus tuo kotelolle ja kuulokkeille yhteensä 81 minuuttia kuunteluaikaa. Kuulokkeissa on 27 milliampeeritunnin akut ja latauskotelossa 300 milliampeeritunnin akku.

Latauskotelossa on USB-C-liitäntä, eikä tukea langattomalle lataukselle löydy.

OnePlus-puhelinten kanssa kuulokkeet tukevat nopeaa OnePlus Fast Pair -paritusta.

Nord Buds CE -kuulokkeiden kaksi värivaihtoehtoa, Misty Grey ja Moonlight White.
Nord Buds CE -kuulokkeiden kaksi värivaihtoehtoa, Misty Grey ja Moonlight White.