Lenovolta uusia tietokoneita ja kuulokkeet - Yoga Slim 7 Carbon on maailman kevyin läppäri 14 tuuman OLED-näytöllä

Lenovo on julkistanut uusien tablettilaitteiden Tab P11 5G:n ja Tab P12 Pron lisäksi myös joukon muita uutuuksia.

Lenovon uudet heti Windows 11:llä markkinoille tulevat läppärit ovat Yoga Slim 7 Carbon ja Yoga Slim 7 Pro. Lisäksi rinnalla julkistettiin uusi OLED-näytöllinen Chrome OS -hybridilaite IdeaPad Duet 5 Chromebook. Lenovon mukaan Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan alueilla uutuuksien arvonlisäverolliset suositushinnat ja saatavuus ovat:

  • Yoga Slim 7 Carbon: suositushinta alkaen 1 199 euroa, saataville lokakuussa
  • Yoga Slim 7 Pro: suositushinta alkaen 1 299 euroa, saataville marraskuussa
  • IdeaPad 5 Duet Chromebook: suositushinta alkaen 499 euroa, saataville lokakuussa

Lenovo esitteli myös uudet täyslangattomat Smart Wireless Earbuds -kuulokkeet, uusia tietokonenäyttöjä (ThinkVision P27u-20 ammattikäyttöön sekä Lenovo G27e-20 ja Lenovo G24e-20 pelikäyttöön) sekä yrityksille ThinkEdge SE70 -tekoälyalustan.

Alla on esitelty Lenovon tietokone- ja kuulokeuutuudet.

Yoga Slim 7 Carbon

Lenovo Yoga Slim 7 Carbon.
Lenovo Yoga Slim 7 Carbon.

Lenovon mukaan uusi Yoga Slim 7 Carbon on maailman kevyin läppäri 14 tuuman OLED-näytöllä. Painoa koneella on vain 1,1 kilogrammaa ja paksuutta 14,9 millimetriä. Rakenteessa on hyödynnetty materiaalina hiilikuitua ja magnesiumia sisältävää seosta, ja kestävyys on valituilta osin myös MIL-STD-810H-standardin mukaan testattu. Saranan avulla näyttöosa avautuu 180-asteisesti.

14 tuuman ja 16:10-kuvasuhteen näytön tarkkuus on 2880×1800 pikseliä ja OLED-näyttöpaneelin virkitystaajuus yltää 90 hertsiin ja kirkkaus 400 nitiin tavanomaisesti ja huipussaan jopa 600 nitiin Dolby Vision -laajasävyskaalan väritoiston ohella. Kosketustuki on vaihtoehtoinen, eli mukana vain osassa malliversioita. Näppäimistön alapuolelta löytyvä kosketuslevy uudessa Yoga Slim 7 Carbonissa on 25 prosenttia edeltäjäänsä suurempi.

Kaiuttimia on yhteensä neljä kappaletta Dolby Atmos -tilaäänituen kera. Lisäksi Yoga Slim 7 Carbon on varustettu Windows Hello -infrapunakameralla.

Yoga Slim 7 Carbon on varustettu parhaimmillaan kahdeksanytimisellä AMD Ryzen 7 5800U -suorittimella ja Nvidia GeForce MX450 -näytönohjaimella. RAM-käyttömuistia saa jopa 16 gigatavua (LPDDR4X) ja tallennusmuistia 1 teratavun (SSD PCIe M.2). Yhteyksistä tuettuna ovat Wi-Fi 6 ja Bluetooth 5.1 ja liitäntöinä löytyy kaksi USB-C-porttia (USB 3.2 Gen 2, PD 3.0, DisplayPort 1.4), kolmas USB-C-portti (USB 3.2 Gen 2) sekä 3,5 millimetrin ääniliitäntä.

Akunkesto 61 wattitunnin akulla yltää jopa 14,5 tuntiin ja pikalataus tuo vain minuutissa 15 minuutissa jo 3 tuntia lisää käyttöaikaa.

Yoga Slim 7 Pro

Lenovo Yoga Slim 7 Pro.
Lenovo Yoga Slim 7 Pro.

Yoga Slim 7 Pro puolestaan tarjoaa suuremman 16 tuuman IPS LCD -kosketusnäytön valinnaisella 120 hertsin virkistystaajuudella, joka Lenovon mukaan on toistaiseksi uniikki yhdistelmä läppäreissä. 16:10-kuvasuhteen näytön tarkkuus on 2.5K-tasoa ja kirkkaus yltää 500 nitiin. Mukana on myös Dolby Vision -laajasävyskaalan väritoiston tuki.

Näppäimistö Yoga Slim 7 Prossa on täysikokoinen sisältäen myös numeronäppäimistön.

Parhaimmillaan Yoga Slim 7 Pro on varustettu AMD Ryzen 7 5800H -suorittimella ja Nvidia GeForce RTX 3050 -näytönohjaimella. RAM-käyttömuistia saa jopa 16 gigatavua (LPDDR4X) ja tallennusmuistia 1 teratavun (SSD PCIe M.2) Akun kapasiteetti on kookkaat 75 wattituntia ja siitä irtoaa virtaa 12,5 tunnin akunkestoon. Tuettuna on myös pikalataus.

Yhteyksistä myös Lenovo Yoga Slim 7 Pro sisältää Wi-Fi 6 / Bluetooth 5.1 -tuen. Liitäntöinä on parhaimmillaan 2x USB-A (USB 3.2), SD-kortinlukija, HDMI, 1x USB-C ja 3,5 millimetrin ääniliitäntä ja lisäksi myös Yoga Slim 7 Prosta löytyy Windows Hello -tunnistumisessa tarvittava infrapunakamera.

Yoga Slim 7 Pro painaa 2,1 kilogrammaa ja on 17,4 millimetriä paksu.

IdeaPad Duet 5 Chromebook (13,6″, 6)

Lenovo IdeaPad Duet 5 näppäimistön kanssa.
Lenovo IdeaPad Duet 5 näppäimistön kanssa.

Lenovon mukaan sen uusi IdeaPad Duet 5 Chromebook on maailman ensimmäinen kannettava Chrome OS -käyttöjärjestelmällinen Chromebook-tietokone, jossa yhdistyvät OLED-näyttö sekä hybridilaiterakenne erillisellä näppäimistöosalla.

Uutuus on varustettu 13,3 tuuman ja Full HD -tarkkuuden OLED-näyttöpaneelilla, jonka kirkkaus yltää 400 nitiin.

Teknisenä perustana on Qualcomm Snapdragon 7c Gen2 sekä jopa 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X) sekä jopa 256 gigatavua tallennusmuistia (eMMC). 42 wattitunnin akusta riittää virtaa 15 tunnin käyttöaikaan.

Yhteyksistä tuettuna ovat Wi-Fi 5 ja Bluetooth 5.1 ja liitäntöinä on kaksi USB-C-porttia (USB 3.0) ja 3,5 millimetrin ääniliitäntä. Takakameran tarkkuus on 8 megapikseliä ja etukameran 5 megapikseliä. Kaiuttimia on neljä kappaletta.

Uuden IdeaPad Duet 5 Chromebookin paksuus on 7,24 millimetriä ja tablettiosa laitteesta painaa ilman näppäimistöä 700 grammaa. Laite tukee myös USI 1.0 -stylus-kynää.

Lenovo IdeaPad Duet 5 tablettina.
Lenovo IdeaPad Duet 5 tablettina.

Lenovo Smart Wireless Earbuds

Lenovo Smart Wireless Earbuds.
Lenovo Smart Wireless Earbuds.

Täyslangattomat Lenovo Smart Wireless Earbuds -kuulokkeet sisältävät 11 millimetrin kaiutinelementit, korvakäytävän sulkevat tulpat sekä aktiivisen taustamelun vaimennuksen.

Aktiivisen taustamelun vaimennuksen kerrotaan hiljentävän ulkopuolisia ääniä jopa 38 desibelillä. Kummassakin kuulokkeessa on vaimennuksen toimintaa varten kolme mikrofonia.

Painoa yksittäisellä kuulokkeella on vain 4,2 grammaa. Kuulokkeet ovat IPX4-luokitellusti roiskevedenkestävät.

Aktiivinen taustamelun vaimennus käytössä kuulokkeiden akunkesto on 5,5 tuntia ja ilman sitä 7 tuntia sekä yhdessä latauskotelon kanssa 28 tuntia. Latauskotelon lataaminen käy sen USB-C-liitännän kautta tai langattomasti. Pikalataus tuo kuulokkeille kotelossa 10 minuutissa kaksi tuntia lisää kuunteluaikaa.

Kuulokkeet tukevat yhdistämistä kerrallaan kahteen laitteeseen Lenovo Enhanced Multipoint -teknologialla. Lisäksi tuettuna on nopea paritus sekä Windowsin että Androidin kanssa.

Yhdysvalloissa Lenovo Smart Wireless Earbuds -kuulokkeiden hinta on 99,99 dollaria ja ne ovat tulossa saataville vuoden 2021 kolmannen vuosineljänneksen aikana eli syyskuun loppuun mennessä. Lisäksi kuulokkeet tulevat saataville valituilla Euroopan markkinoilla, joihin Suomi ei lukeudu, lokakuussa 99,99 euron suositushinnalla.

Osalla markkinoista kuulokkeista tulee mahdollisesti myös versio ilman aktiivista taustamelun vaimennusta.

Värivaihtoehtoja ovat musta ja valkoinen.