Huawei esitteli Watch D -erikoisälykellonsa globaaleille markkinoille - varustettu myös verenpaineen mittauksella

Huawei Watch D on poikkeuksellinen älykello.

Huawei on esitellyt globaaleille markkinoille tänään muiden uutuuksiensa ohella myös jo loppuvuodesta 2021 kotimarkkinoillaan Kiinassa julkistaman Huawei Watch D -älykellon erityisillä terveyden mittausominaisuuksilla.

Huawei Watch D.
Huawei Watch D.

Huawei Watch D:n globaali suositushinta on 449 euroa. Saatavuudesta Suomessa Huawei ei ole vielä erikseen tiedottanut.

Huawei Watch D:ssä on älykelloissa poikkeuksellinen Huawein kehittämä verenpaineen mittaus, joka perustuu erityiseen, rannekkeen sisältämään ja ilmalla täyttyvään pussiin.

Huawei Watch D:n muotoilu poikkeaa Huawein muista älykelloista ollen pelkistetympi ja tarkoituksenmukaisempi. Kellossa on suorakulmion muotoinen näyttö sekä varsin kookkaat reunukset näytön ympärillä. Ainoa värivaihtoehto globaalisti on musta varustettuna fluoroelastomeerirannekkeella.

Verenpainetta mitatessa Huawei Watch D:hen kiinnitetyt ranteen ympäri kiertyvät ilmapussit täyttyvät puristamaan ensin rannetta, jolloin kello pystyy havaitsemaan käyttäjän verenpaineen ilmatyynyn tyhjentyessä. Kellolla voi määritellä sekä ylä- että alapaineen.

Huawei Watch D:ssä on täyttyvä ilmapussi rannekkeen sisäpuolella verenpaineen mittaamiseksi.
Huawei Watch D:ssä on täyttyvä ilmapussi rannekkeen sisäpuolella verenpaineen mittaamiseksi.

Aiemmin älykelloista esimerkiksi Samsungin Galaxy Watch4 -älykellot ovat pystyneet jo seuraamaan verenpaineen muutoksia sen jälkeen, kun ne on kalibroitu erillisen verenpainemittarin antamien tietojen perusteella. Huawei Watch D:n kanssa tällaista ulkopuolisen laitteen avulla tapahtuvaa kalibrointia ei tarvita.

Huawei Watch D on varustettu verenpaineen ja EKG-sydänsähkökäyrän mittauksella.
Huawei Watch D on varustettu verenpaineen ja EKG-sydänsähkökäyrän mittauksella.

Verenpaineen mittauksen ohella Huawei Watch D tukee EKG-sydänsähkökäyrän mittausta ja lisäksi mukana on myös ihon lämpömittari, jollainen on nähty jo muissakin Huawein älykelloissa.

Huawei Watch D osaa anturiensa avulla ilmoittaa myös esimerkiksi valtimotaudin, rytmihäiriöiden ja uniapnean mahdollisuudesta.

Toki mukana on myös tavallinen optinen sykemittaus, veren happipitoisuuden mittaus sekä unen ja stressin seuranta. Erilaisia harjoitustiloja Huawei Watch D tukee yli 70 kappaletta. Kellossa on myös GPS-satelliittipaikannus, Bluetooth 5.1 -yhteys ja NFC-lähiyhteys.

Huawei Watch D:n AMOLED-näytön koko on 1,64 tuumaa, tarkkuus 456 x 280 pikseliä ja pikselitiheys 326. Kello on myös IP68-luokituksen mukaisesti pöly- ja vesitiivis. Mitat ovat 51 x 38 x 13,6 millimetriä ja paino ilman ranneketta 40,9 grammaa. Kellon runko on alumiinia.

Huawein mukaan Watch D:n 451 milliampeeritunnin akku kestää tyypillisessä käytössä 7 päivää. Tyypilliseen käyttöön kuuluu muun muassa kuusi verenpainemittausta ja viisi sydänsähkökäyrämittausta päivässä. Latausjohto kiinnittyy Watch D:n pohjaan magneettisesti.

Käyttöjärjestelmänä Huawei Watch D:ssä on HarmonyOS.