Googlen supersuositusta Chromecastista julki uusi versio - varustettu Google TV:llä ja kaukosäätimellä

Google on julkistanut uuden Chromecastin, joka on varustettu nyt Google TV:llä.

Uusi Chromecast Google TV:llä on seuraaja Googlen alkuperäiselle, erittäin suuren suosion saavuttaneelle Chromecastille – mediatoistimelle, joka liitetään televisioon tai muuhun näyttöön HDMI-liitännän kautta.

Aiemmasta poiketen uutuus on kuitenkin varustettu nyt Googlen käyttöjärjestelmällä televisioihin sekä kaukosäätimellä. Aiempi Android TV on nimetty uutuuden yhteydessä käytännössä uudelleen laajemmaksi Google TV -kokonaisuudeksi, jonka pohjalla toimii edelleen Android TV -käyttöjärjestelmä. Google TV tarjoaa uuden käyttöliittymän, jossa on tarjolla muun muassa suositukset, katselulistatoiminto ja äänihaku Google Assistantilla.

Yhdysvalloissa uutuus tulee saataville samantien 49,99 dollarin hintaan, ja Euroopassa hinta on 69,99 euroa. Googlen mukaan uusi Chromecast on tulossa laajemmin saataville myöhemmin tänä vuonna. Saatavuudesta Suomessa ei ole vielä tietoa.

Google myy uutta Chromecastia myös pakettitarjouksena Netflixin kanssa.

Uusi Chromecast Google TV:llä ja sen kaukosäädin.

Uusi Chromecast Google TV:llä ja sen kaukosäädin.

Google TV:n käyttöliittymä.

Google TV:n käyttöliittymä.

Luonnollisesti uuteenkin Chromecastiin voi ohjata edelleen katsottavaa Google Castin kautta myös älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella, kuten muihinkin Android TV -laitteisiin jo aiemminkin. Uutta kuitenkin on se, että Chromecast Google TV:llä toimii nyt myös itsenäisesti ja suoraan sen kautta voi valita kaukosäätimellä haluamaansa katsottavaa.

Sisältöjen katselun ohella uuden Chromecastin Google TV:n kautta voi hallita kodin älylaitteita.

Google Stadia -pilvipelipalvelun tuki on tulossa vuonna 2021.

Uuden Chromecastin kaukosäätimessä on mikrofoni ja Google Assistant -painike, mutta myös omat painikkeensa niin Googlen omistamalle YouTubelle kuin myös itsenäiselle suoratoistopalvelulle Netflixille. Kaukosäätimen mitat ovat 122 x 38 x 18 millimetriä, ja se painaa 63 grammaa.

Kaukosäätimessä on Bluetooth-yhteys Chromecastiin sekä infrapunalähetin television, soundbarin tai muun laitteen hallintaan.

Kuvantoiston osalta uudessa Chromecastissa Google TV:llä on tuki 4K-tarkkuudelle, 60 hertsin videotoistolle, HDR:lle, HDR10:lle, HDR10+:lle ja Dolby Visionille. Äänentoiston osalta tuettuna on Dolby Digital, Dolby Digital Plus ja Dolby Atmos. Yhteyksinä ovat Bluetooth ja Wi-Fi 802.11ac (2,4 ja 5 GHz).

Kaukosäädin toimii kahdella AAA-paristolla. Itse Chromecastissa on USB-C-liitäntä virtakaapelille.