Bowers & Wilkins julkisti ensimmäiset täyslangattomat nappikuulokkeensa

Uusi brändi mukaan täyslangattomien kuulokkeiden markkinoille.

Brittiläinen laadukkaista kaiuttimistaan ja kuulokkeistaan tunnettu Bowers & Wilkins on julkistanut ensimmäiset täyslangattomat nappikuulokkeensa. Kerralla päivänvalon ovat nähneet kaksi mallia, PI7 ja PI5.

PI7- ja PI5-mallit kuulokkeista muistuttavat ulkoisesti läheisesti toisiaan, mutta PI5:ssä ominaisuudet ovat hieman karsitummat.

Molemmat uudet kuulokkeet sisältävät aktiivisen taustamelun vaimennuksen, tuen Qualcommin aptX-koodekille sekä räätälöidyt kaiutinelementit.

PI7-kuulokkeissa on kahden kaiuttimen järjestelmä, joka sisältää kustomoidun 9,2 millimetrin kaiuttimen keski- ja matalille äänille sekä erillisen kaiuttimen korkeille äänille, kummankin omalla vahvistimellaan. Kuulokkeet tukevat 24-bittistä äänentoistoa ja aptX Adaptive -koodekkia. Kummassakin kuulokkeessa on myös kolme mikrofonia.

Bowers & Wilkins PI7.
Bowers & Wilkins PI7.

Lisäksi PI7-kuulokkeiden latauskotelossa on poikkeuksellinen erikoisominaisuus – 3,5 millimetrin ääniliitäntä äänen tuonnille, joka mahdollistaa äänilähteen kytkemisen kaapelilla ja äänen välittämisen langattomasti kuulokkeisiin.

Latauskotelo tukee myös langatonta latausta USB-C-latauksen ohella.

Bowers & Wilkins PI7 -kuulokkeiden akunkesto yltää 4 tuntiin ja kotelo tuo lisää käyttöaikaa 16 tuntia.

PI5-kuulokkeet rakentuvat puolestaan vain yhden 9,2 millimetrin kaiutinelementin ympärille, sisältävät kolmen sijaan kaksi mikrofonia kummassakin kuulokkeessa eikä niiden latauskotelo sisällä 3,5 millimetrin ääniliitäntää. PI5-kuulokkeiden koodekkituki rajoittuu myös aptX-perusversioon. Akunkesto on sen sijaan hieman pidempi kuin PI7-mallissa – 4,5 tuntia ja 18 tuntia lisää kotelosta, joka tukee myös edullisemmassa mallissa langatonta latausta.

Kummastakin Bowers & Wilkinsin täyslangattomien nappikuulokkeiden mallista on esitelty kaksi värivaihtoehtoa, valkoinen sekä musta (Charcoal).

PI7-kuulokkeiden hinta on 399,99 euroa ja PI5-kuulokkeiden 249,99 euroa, ja ne ovat jo tilattavissa Bowers & Wilkinsin omasta verkkokaupasta.

Bowers & Wilkins PI5.
Bowers & Wilkins PI5.