Asus julkisti 17,3 tuuman taittuvalla näytöllä varustetun kannettavan Zenbook 17 Fold OLED -tietokoneen

Asus on julkistanut CES-messujen yhteydessä tänään muiden uutuuksien ohella myös kannettavan Zenbook 17 Fold OLED -tietokoneen.

Nimensä mukaisesti kyseessä on taittuvalla näytöllä varustettu läppäri, ensimmäinen laatuaan Asukselta.

Zenbook 17 Fold OLEDin tarkka näyttökoko on 17,3 tuumaa 4:3-kuvasuhteella ja 2560×1920 pikselin tarkkuudella. Asuksen mukaan näyttö taittuu keskeltä, jolloin siitä syntyy kaksi 3:2-kuvasuhteen ja 12,5 tuuman näyttöä 1920×1080 pikselin tarkkuudella. Zenbook 17 Fold OLEDin käyttö onnistuu esimerkiksi Asus ErgoSense -Bluetooth-näppäimistön ja -kosketuslevyn kanssa.

Laitteessa käytetään kiinalaisen BOE:n valmistamaa näyttöpaneelia. Näyttö tarjoaa Dolby Vision -laajasävyskaalan väritoiston sekä 100-prosenttisen DCI-P3-väriskaalan, ja väritoisto on myös PANTONE Validated -sertifioitu.

Luonnollisesti taittuvan rakenteen ansiosta Zenbook 17 Fold OLEDia voi käyttää monipuolisesti useilla eri tavoilla eri asentoihin taitettuna ja asetettuna.

Muiden ominaisuuksien osalta Zenbook 17 Fold OLEDissa on muun muassa 12. sukupolven Intel Core i7-U -sarjan suorittimet integroidulla Iris Xe -näytönohjaimella, maksimissaan 16 gigatavua RAM-käyttömuistia  ja 1 teratavu tallennusmuistia, Harman Kardon -sertifioitu nelikaiutinjärjestelmä Dolby Atmos -tilaäänituella, 5 megapikselin web-kamera, kaksi Thunderbolt 4 / USB-C -porttia, 75 wattitunnin akku ja Windows 11 -käyttöjärjestelmä.

Zenbook 17 Fold OLEDin HD-infrapunakameraa hyödynnetään laitteessa yhdessä Intelin Visual Sensing Controller -piirin kanssa useisiin erilaisiin tekoälytoimintoihin, mukaan lukien käyttäjän läsnäolon tunnistus sekä näytön automaattinen kirkkauden ja värilämpötilan säätö. Zenbook 17 OLED täyttää myös Intelin Evo-määrittelyn mukaiset vaatimukset mitä tulee esimerkiksi toimintaherkkyyteen, välittömään heräämiseen, akunkestoon, pikalataukseen.

Asuksen mukaan Zenbook 17 Fold OLED on tulossa ostettavaksi vuoden 2022 puolivälissä. Uutuuden hintaa Asus ei ole vielä julkistanut.

Asuksen päivän muita perinteisempiä läppäriuutuuksia ovat Zenbook 14 OLED, Zenbook 14X OLED Space Edition -erikoisversio, Chromebook Flip CX5, ExpertBook B5 -sarja, TUF Gaming F15 ja F17 sekä TUF Dash F15. Niistä lisää voit lukea Asuksen englanninkielisestä tiedotteesta.