iPad 2:n ostaminen edelleen vaikeaa – onnistuu helpoimmin verkossa

Maaliskuussa myyntiin tullutta Applen iPad 2 -taulutietokonetta on edelleen vaikea ostaa helposti suoraan elektroniikkaliikkeiden hyllyiltä. Monista verkkokaupoistakin voi laitetta joutua odottamaan useita viikkoja, mutta Applen omasta kaupasta sen sijaan tuotteen luvataan lähtevän postissa 1–3 päivässä tilauksesta.

Useat suomalaiset tietotekniikkaliikkeet joutuvat neljä kuukautta iPad 2:n markkinoille tulon jälkeen tarjoamaan laitteesta kiinnostuneille yhä vain paikkoja tilausjonoissa.

Oikeaan liikkeeseen oikeaan aikaan osuva asiakas voi löytää haluamansa suoraan hyllystä, mutta esimerkiksi Verkkokauppa.comin Helsingin, Pirkkalan tai Oulun myymälään astuva ostaja voi kävellä kotiin vain 32- tai 64-gigaisen Wi-Fi-version kanssa, eikä liikkeen nettisivuilta voi tilata kuin 64-gigaisia malleja.

Tällä haavaa kattavin iPad 2 -tarjonta onkin Applen omassa nettikaupassa, jossa kaikille iPad 2 -malleille luvataan postitusta 1–3 arkipäivän kuluttua tilauksesta.

Tilanne on sama myös muun muassa Applen Iso-Britannian, Saksan ja Ruotsin verkkosivuilla. Yhdysvaltalaisasiakkaille luvataan postitusta 24 tunnin kuluessa tilauksesta.

Teknari