WhatsAppiin tulossa kaksi uutta ominaisuutta

Suosittu viestisovellus WhatsApp on saamassa uusia ominaisuuksia, kertoo Android Authority. WhatsAppin uusia ominaisuuksia tarkkaileva WABetaInfo-tili on Twitterissä jakanut tietoja kahdesta mahdollisesti tulossa olevasta uudistuksesta.

Aiemmin käyttäjäkohtaisesti yhteen puhelinnumeroon sidottu sovellus on saamassa mahdollisuuden puhelinnumeron vaihdolle. Ominaisuus löytyy jo WhatsAppin beetatestiversioista Windows Phone- ja Windows 10 Mobile -laitteille. Se antaa mahdollisuuden vaihtaa käytössä olevaa numeroa ilman, että aiemmat viestit ja keskustelut katoavat. Lisäksi toiminto antaa mahdollisuuden ilmoittaa muille numeron vaihdosta. Raportin mukaan ominaisuus on oletuksena pois käytöstä, mutta sen voi ottaa asetuksista käyttöön.

Toinen uusi ominaisuus on Live Locations, eli mahdollisuus jakaa oma päivittyvä sijainti reaaliajassa keskusteluissa. Tiettävästi mainintoja ominaisuudesta löytyy jo WhatsAppin Android-beetaversiosta, mutta toiminto ei oletuksena ole käytössä. Ominaisuuden yksityiskohdista ei ole vielä tarkempaa tietoa. WhatsAppin omistava Facebook toi reaaliaikaisen sijainnin jakamisen hiljattain Messenger-sovellukseen, joten on hyvin mahdollista, että toiminto WhatsAppissa toimii vastaavalla tavalla.

WhatsApp testaa uusia ominaisuuksia hyvinkin laajasti, joten aikaa saattaa vielä vierähtää, ennen kuin näitä uusia ominaisuuksia sovelluksen virallisissa versioissa nähdään. Esimerkiksi live-sijainnin tulosta huhuttiin jo tammikuussa, mutta vieläkään toimintoa ei ole virallisesti julkaistu.