Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uudet Google-puhelimet tulossa 5. lokakuuta - tätä on luvassa

Google julkistaa uudet toisen sukupolven Pixel-puhelimensa 5. lokakuuta, kertoo mobiilialan luotettavin vuotaja Evan Blass Twitterissä.

Lisäksi Blassin mukaan uutuuskaksikko on varustettu Qualcommin Snapdragon 836:lla, jonka odotetaan viime vuoden Snapdragon 821:n tapaan olevan hienoisesti päivitetty versio Snapdragon 835:stä. Mahdollisesti Snapdragon 836:n ainoa ero ovat hitusen korkeammat kellotaajuudet.

Uudet Google-puhelimet on jo aiemmin nähty vuotokuvissa. Puhelin mallinimistä ei ole varmuutta, mutta Pixel 2 ja Pixel 2 XL ovat hyvä veikkaus.

Googlen uusi Pixel vuosimallia 2017. Evan Blassin aiemmin vuotama kuva.
Googlen uusi Pixel vuosimallia 2017. Evan Blassin aiemmin vuotama kuva.
Googlen uusi suurempi Pixel. Android Policen aiemmin julkaisema kuva.
Googlen uusi suurempi Pixel. Android Policen aiemmin julkaisema kuva.

Sormenjälkitunnistin on pysymässä puhelimissa takana, jossa lasialueen koko on kuitenkin alkuperäisiä Pixeleitä pienempi. Google ei ole lähdössä mukaan kaksoiskameratrendiin, vaan jatkaa yhdellä takakameralla molemmissa puhelimissa.

Puhelimista suurempi on saamassa 5,99 tuuman kokoisen LG:n valmistaman AMOLED-näytön 18:9-kuvasuhteella ja pyöristetyillä kulmilla. Näyttöpaneeli on tasainen, mutta päälilasi kaartuu laitteen reunoja kohti. Pienemmässä Pixelissä näytön koon on odotettu säilyvän suunnilleen ennallaan noin 5 tuuman koossa.

Molemmat uudet Pixelit tulevat sisältämään stereokaiuttimet, mutta ei enää 3,5 millimetrin perinteistä kuulokeliitäntää.

Erikoisuutena molemmat uudet Pixelit tulevat myös sisältämään kyljissä puristamisen tunnistavat anturit, jollaiset on nähty jo HTC:n U11-huippupuhelimessa. Puristamalla puhelinta voidaan suorittaa erilaisia toimintoja, esimerkiksi avata sovelluksia.

Kun viime vuoden alkuperäiset Pixel ja Pixel XL olivat molemmat HTC:n valmistamia, tänä vuonna Googlen kumppani suuremmassa laitteessa on LG ja vain pienempi on enää HTC:n valmistama.