Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tässä ovat Samsungin tulevat älykellot Galaxy Watch5 ja Galaxy Watch5 Pro - paljastuivat kokonaisuudessaan tarkoissa 360 asteen animaatioissa

Samsungin odotetaan julkistavan seuraavan sukupolven Galaxy Watch5 -älykellonsa uusien taittuvanäyttöisten älypuhelinten rinnalla elokuussa.

YouTube-kanava Front Page Techistä tutun vuotajan Jon Prosserin mukaan Samsung-julkistukset tapahtuisivat 10. elokuuta. Uusien Samsung-älykellojen näkemistä eri värivaihtoehdoissaan eri kuvakulmista korkealla tarkkuudella ei tarvitse kuitenkaan enää odottaa, sillä vuotaja Evan Blass on paljastanut artikkelissaan 91mobiles-sivustolla jo nyt animoidut 360 asteen kuvat Galaxy Watch5 Prosta ja Galaxy Watc5:stä.

Samsung Galaxy Watch5 Pro. Kuva: Evan Blass / 91mobiles.
Samsung Galaxy Watch5 Pro. Kuva: Evan Blass / 91mobiles.
Samsung Galaxy Watch5 Pro. Kuva: Evan Blass / 91mobiles.
Samsung Galaxy Watch5 Pro. Kuva: Evan Blass / 91mobiles.

Aiemmat paljastukset ovat jo kertoneet, että Heart-koodinimellisessä älykellosarjassa ei tulla enää näkemään Classic-nimistä malliversiota toisin kuin aiemmissa sukupolvissa. Sen sijaan tulossa ovat Galaxy Watch5 kahdessa koossa ja malliston huipulle Galaxy Watch5 Pro yhtenä kokona. Nyt uusissa animaatioissa on nähty Galaxy Watch5 Pro kahtena värivaihtoehtona sekä Galaxy Watch5:n suurempi 44 millimetrin versio kolmena värivaihtoehtona.

Blass ei nyt samassa yhteydessä paljastanut animoitujen kuvien lisäksi juuri muuta, mutta aiemmat muut paljastukset ovat kertoneet jo tulevien Samsung-älykellojen hinnoista ja ominaisuuksista.

Oikealla sivulla Samsungin tulevissakin älykelloissa on edelleen kaksi painiketta.

Samsung Galaxy Watch5. Kuva: Evan Blass / 91mobiles.
Samsung Galaxy Watch5. Kuva: Evan Blass / 91mobiles.
Samsung Galaxy Watch5. Kuva: Evan Blass / 91mobiles.
Samsung Galaxy Watch5. Kuva: Evan Blass / 91mobiles.
Samsung Galaxy Watch5. Kuva: Evan Blass / 91mobiles.
Samsung Galaxy Watch5. Kuva: Evan Blass / 91mobiles.

Vuotaja Roland Quandtin aiemman paljastuksen mukaan uusien Samsung-kellojen hinnat olisivat:

  • Galaxy Watch5, 40 mm, Bluetooth: noin 300 euroa
  • Galaxy Watch5, 40 mm, LTE: noin 350 euroa
  • Galaxy Watch5, 44 mm, Bluetooth: noin 350 euroa
  • Galaxy Watch5, 44 mm, LTE: noin 400 euroa
  • Galaxy Watch5 Pro, 45 mm, Bluetooth: noin 490 euroa
  • Galaxy Watch5 Pro, 45 mm, LTE: noin 540 euroa

Hinnat voivat vaihdella tuttuun tapaan hieman maittain. Kokonaisuutena uudet Galaxy Watch5 -älykellot olisivat kuitenkin suositushinnoiltaan vaihtelevasti noin 30-50 euroa kalliimpia kuin elokuussa 2021 esitellyt edellisen sukupolven Galaxy Watch4 -kellot.

Galaxy Watch5:n pienempi 40 millimetrin versio on tulossa väreissä grafiitinharmaa, hopea sekä pinkki kulta, kun taas 44 millimetrin version värivaihtoehdot ovat harmaa, hopea sekä sininen Sapphire. Galaxy Watch5 Pron värivaihtoehdot ovat musta ja harmaa.

Viime vuonna Galaxy Watch4:n rinnalla nähtiin vielä Galaxy Watch4 Classic, nimensä mukaisesti klassisemmalla rannekellon ulkonäöllä sekä aiemmistakin Samsung-älykelloista tutulla pyöritettävällä reunuksella, jolla voi esimerkiksi selata kellon valikoita.

Galaxy Watch5 Pro ei puolestaan tarjoa enää pyöritettävää reunusta. Sen sijaan materiaaleiltaan Galaxy Watch5 Pro tulee olemaan aiempien paljastusten mukaan korkealuokkainen varustettuna titaanirungolla.

Kuvavuodon perusteella sekä Galaxy Watch5:ssä että Galaxy Watch5 Prossa näytön pintana olisi safiirikristalli tavanomaisen lasin sijaan. Safiirilasia ei ole juuri Wear OS -käyttöjärjestelmällisissä kelloissa viime vuosina nähty. Safiiri on tavallista lasia huomattavasti kestävämpää, jonka myötä myös tulevan Galaxy Watch5 Pron voi odottaa olevan huomattavasti kestävämpi naarmuja vastaan.

Myös titaani on materiaalina älykelloissa harvinaisempi, ja kokonaisuutena erityisesti Samsungin tulevasta Galaxy Watch5 Pro -älykellosta vaikuttaa materiaaleiltaan olevan tulossa mielenkiintoinen huippuluokan älykello.

Eri viranomaistiedoista on saatu jo myös viitteitä tulevista Samsungin älykelloista.

Paljastuneiden tietojen mukaan EB-BR900ABY-mallikoodin akku tulee tarjoamaan 276 milliampeeritunnin kapasiteetin, kun nykyiset 40 millimetrin Galaxy Watch4 ja 42 millimetrin Galaxy Watch4 Classic sisältävät 247 milliampeeritunnin akun. Kapasiteetti on kasvamassa siis 29 milliampeeritunnilla, eli noin 11,7 prosentilla.

Suurempi EB-BR910ABY-mallikoodin akku tarjoaa 397 milliampeeritunnin akun kapasiteetin verrattuna 44 millimetrin Galaxy Watch4:n ja 46 millimetrin Galaxy Watch4 Classicin 361 milliampeeritunnin akkuun. 36 milliampeerituntia suurempi kapasiteetti tarkoittaa noin 10 prosentin kasvua.

Yksi odotettu kohokohta Galaxy Watch5 Prossa olisi suurempi akku.

SamMobile-sivusto kertoi jo aiemmin Galaxy Watch5 Pron olevan tulossa peräti 572 milliampeeritunnin akulla, jonka mallikoodi on EB-BR925ABY. Pro-malli erottuisi sisarmalleistaan siis selvästi suuremmalla akulla, jonka myötä sen akunkeston pitäisi olla myös huomattavasti pidempi.

Galaxy Watch5 -älykellojen odotetaan edelleen sisältävät pyöreät OLED-näytöt, GPS-paikannuksen, kiihtyvyysanturin, gyroskooppianturin, optisen sykemittauksen sekä kehonkoostumusanturin, kuten jo Galaxy Watch4 -kelloissa. Ihon lämpötilan mittauksen mukaantulo on edelleen epävarmaa.

Kuvat ovat jo vahvistaneet yllätyksettömästi 5ATM-vedenkestävyysluokituksen.

Galaxy Watch5 -kelloissa tullaan myös näkemään Wear OS 3.5 -käyttöjärjestelmän päällä toimivasta Samsungin One UI Watch -ohjelmistosta uusi 4.5-versio.

Nähtäväksi jää, esitteleekö Samsung Galaxy Watch5 -kelloissa uutta järjestelmäpiiriä vai jatkaako se edelleen jo Galaxy Watch4 -kelloista tutulla 5 nanometrin prosessilla valmistettavalla Exynos W920:lla, jota voi pitää edelleen varsin modernina ratkaisuna älykellomarkkinoilla.

Galaxy Watch4 -kellojen akunkestoksi Samsung on kertonut 40 tuntia keskimäärin, esimerkiksi ilman aina päällä -näyttötilaa. Kasvaneet akkukapasiteetit antavat odottaa uuden sukupolven kellojen tarjoavan tätä paremman akunkeston – ja erityisesti Pro-mallin nousevan tältä osin uudelle tasolle.